Introductie

Het E3 Strand in Eersel staat voor een dagje pootje baden, zwemmen, met je blote voeten in het zand, sportief bezig zijn of lekker luieren op een strandstoel. Bezoekers hoeven dus niet meer naar de kust voor een dagje strand, want ook in Brabant is het mogelijk. Het E3 Strand bestaat uit een zandstrand, een grote plas, een ligweide, een paviljoen met een gezellig terras, ondiepe kinderbaden en een grote speeltuin voorzien van onder meer klimtorens, glijbanen, wipkippen, een kabelbaan en touwbruggen. Een dag E3 Strand biedt vertier voor jong en oud.

Ga naar de website van E3 Strand

Historie en populariteit

Lekker luieren in de zon en relaxen op het strand, dat is allemaal mogelijk op het E3 Strand. De naam van het strand verwijst naar de Europese weg 3, de voormalige weg die ten oosten van het recreatiemeer is gelegen. Voorheen had het strand een apart naaktgedeelte, maar deze moest men in 2010 sluiten.

Locatie

Vooral in de zomerperiode is het E3 Strand bijzonder populair bij vele dagjesmensen, groepen, families en scholen. Maar, ook tijdens andere jaargetijden is het goed toeven in dit recreatiegebied.

Programma / activiteiten

Het E3 Strand is gelegen in de bossen bij Eersel in de provincie Noord Brabant. Het recreatiegebied ligt vlakbij de Belgische grens, ten zuiden van Eindhoven en is prima met eigen vervoer te bereiken. Bezoekers met de auto kunnen gratis parkeren en er is een bewaakte stalling voor slechts 1 euro voor fietsen en scooters.

Wie even wil bijkomen van de dagelijkse beslommeringen en drukte is bij het E3 Strand aan het goede adres. Van de bosrand tot aan de waterkant ligt een helderwit zandstrand, maar ook schaduwplekken en groene ligweiden zijn hier aanwezig. Het strandpaviljoen, centraal gelegen, biedt allerhande voorzieningen. Van lekkere hapjes en drankjes tot aan een complete catering voor een geslaagd feest, bijvoorbeeld voor een bruiloft, bedrijfsfeest of jubileum.

Voor kinderen is er een grote speeltuin bij het strandpaviljoen, waar jeugd van jong tot oud zich prima kan vermaken. Daarnaast zijn er diverse arrangementen samengesteld voor scholen, zoals snorkelen, fietsen en in de kano. Wie graag wil (leren) zeilen of windsurfen zit hier ook goed, want het E3 Strand is een populair strand voor surfers. Tot slot organiseert het E3 Strand ook geregeld evenementen op het gebied van sport, muziek en cultuur.

Stats & tags


Eersel, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling