Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

Educatief en avontuurlijk park. Bij Ecodrome ga je op expeditie en kom je op een interactieve manier allerlei interessante dingen aan de weet over de natuur, onbekende gebieden en enge dieren.

Ga naar de website van Ecodrome

Historie en populariteit

Tot 1992 was het paviljoen van Ecodrome eigendom van het Ministerie VROM. Voor een prikkie heeft de gemeente Zwolle het aangeschaft. Inmiddels heeft de Joodse begraafplaats naast het paviljoen plaatsgemaakt voor parkeergelegenheid van het avonturenpark. Ecodrome is in de jaren uitgebreid tot een expeditieoord waar je van alles kunt beleven en veel leert over de natuur door de jaren heen.

Locatie

Ecodrome is sinds 2012 gesloten.

Programma / activiteiten

Expeditie Ecodrome Zwolle ligt net buiten de stadsgracht van de hoofdstad van Overijssel. Het is goed bereikbaar met de auto en op loopafstand van het station. Het ontdekkingspark is een goed startpunt om de binnenstad van Zwolle te verkennen. Ook kunt u vanuit hier het Engelse Werk bezoeken; een prachtig landschapspark in Engelse stijl aan de rand van de IJsseldelta.

Bij Expeditie Ecodrome Zwolle staat ‘beleven’ centraal. Op een interactieve manier beleef je een avontuurlijke ontdekkingstocht door de natuur; van de oertijd tot nu. Wat weet je eigenlijk over dinosaurussen, vogelspinnen, en roofvogels? Wat gebeurde er in de IJstijd en hoe zag het leven er toen uit? Maak kennis met de geheimen van de jungle of neem een tijdreis. Ecodrome is in alle weersomstandigheden een bezoek waar: er zijn zowel buiten- als binnenactiviteiten. Naast de verschillende expedities vindt u hier een bijenstal, kippenbos en een speeltuin. Er zijn regelmatig spannende shows, zoals de roofvogelshow en de slangenpresentatie. Ecodrome werkt vaak met thema’s en laat extra activiteiten hierbij aansluiten. Zo kan het zomaar zijn dat je een Afrikaanse dans onder de knie krijgt! In het Basiskamp kunt u terecht voor een maaltijd of wat te drinken. Het nuttigen van eigen consumpties is ook toegestaan. Het park is rolstoelvriendelijk. Honden zijn niet toegestaan.

Stats & tags


Zwolle, Overijssel, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling