Introductie

De Efteling is het grootste pretpark van Nederland.

Ga naar de website van Efteling

Historie en populariteit

De Efteling is geopend op 31 mei, 1952 en is daarmee één van de oudste pretparken ter wereld. De eerste attractie van het park was het sprookjesbos ontworpen door de beroemde tekenaar Anton Pieck. Het sprookjesbos is nog steeds een belangrijke publiekstrekker. Daarnaast heeft het park nu vijf achtbanen en vier wildwaterbanen.

Locatie

Qua oppervlakte is de Efteling een van de grootste themaparken van de Benelux en kan wedijveren met Disneyland Park in Parijs. Exclusief de parkeerruimte, maar met inbegrip van het dienstencentrum en andere voor het publiek niet-toegankelijke delen van het park, is de Efteling 72 hectare groot. Het park is gelegen aan de Europalaan in Kaatsheuvel, in de nabijheid van de Midden-Brabantweg N261 en te bereiken per auto, fiets en bus. Er rijden pendelbussen vanaf de stations van Tilburg en Den Bosch. Voor fietsers is er een stalling aan de rechterkant van de ingang.

Programma / activiteiten

Ieder jaar wordt op 7 juli de Dag van het Sprookje georganiseerd door het park. Er vinden dan allerlei sprookjesachtige activiteiten plaats. Het getal zeven komt veel voor in sprookjes, denk bijvoorbeeld aan de zeven geitjes en de zeven dwergen.
In de zomer vindt het Zeven Pleinen Festijn plaats, dat op zeven zaterdagen in de zomer wordt gehouden. Er is die dagen veel entertainment verspreid door het park. In de avonden treden diverse bekende artiesten op en blijft het park tot middernacht open. Sinds 2010 is de Efteling het hele jaar door geopend. In de wintermaanden – van medio november tot begin maart – gaat het park open onder de naam Winter Efteling. Liefhebbers van winteractiviteiten kunnen dan onder andere langlaufen. Raadpleeg voor de meest actuele activiteitenagenda en prijzen de website.

Stats & tags


Kaatsheuvel, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

5 Average
(1)
5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star  
0

Share your thoughts with other visitors.

Write a review →
  1. Eftelingpark
    Door corrie hulyermans - 25 januari 2018

    We hebben altijd genoten van de Efteling met onze kinderen !! Nu genieten we met de 3 kleinkinderen van de nieuwe en oude attracties …..geweldig park ..wel wat duur .
    Maar we gaan dan ook niet zoveel als ik zou willen !

Schrijf een beoordeling