Introductie

Het horen van de naam Electric Ladyland zal het hart van menig muziekliefhebber sneller doen laten kloppen. Is het niet immers dit derde en laatste album van Jimi Hendrix dat door critici wordt beschouwd als veruit het beste werk uit de te korte carrière van de gitaarvirtuoos. Maar ook voor muziekliefhebbers wiens hart inmiddels sneller klopt is een bezoekje aan het Electric Ladyland Museum in Amsterdam een meer dan nuttig tijdverdrijf. Geen Jimi Hendrix, geen onnavolgbare gitaarsolo’s, maar wel fluorescerende kunst. Zo fluorescerend dat de solo van Hendrix op Bob Dylan’s All along the watchtower ervoor gemaakt lijkt.

Ga naar de website van Electric Ladyland

Historie en populariteit

Het Electric Ladyland Museum belooft het enige museum in zijn soort te zijn. Niet in Amsterdam, niet in Nederland, maar in de hele wereld. Het museum bestaat uit een grote fluorescerende kamer, waarin de bezoeker bij binnenkomst deel uit maakt van de kunst. Participerende kunst, noemen de creatievelingen achter het Electric Ladyland Museum hetgeen de bezoeker ondergaat. Niet langer is de bezoeker slechts een toeschouwer van kunst, hij wordt onderdeel van het creatieve proces.

Locatie

Het Electric Ladyland Museum ligt midden in de Jordaan, ooit een heerlijke Amsterdamse volksbuurt. In de jaren negentig kenterde het volkse karakter van de buurt echter. De Jordaan werd hip om te wonen, huizenprijzen schoten omhoog en de oorspronkelijke bewoners moesten hun heil noodgedwongen zoeken in Amsterdamse groeikernen als Purmerend en Almere. Met deze demografische ontwikkeling heeft de Jordaan zijn ziel verloren. Desondanks is de Jordaan een bezoekje meer dan waard.

Programma / activiteiten

Parkeren in Amsterdam is een crime. Dit geldt zeker voor de Jordaan. Toch met de auto? Parkeer die dan ergens in een parkeergarage en neem de tram naar het Electric Lady Museum. Tramlijnen 13, 14, 17 en 20 stoppen op de Westermarkt. Vanaf daar is het nog een klein stukje lopen. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het wereldberoemde Anne Frank Huis en het tulpenmuseum, beiden aan de Prinsengracht.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling