Introductie

Bij de verkiezing mooiste binnenstad van Nederland zal Emmen hoogstwaarschijnlijk geen hoge ogen gooien. Maar dat je ook zonder historisch centrum zeer interessant kunt zijn voor toeristen en dagjesmensen bewijzen de inwoners van Emmen al jaren. Met als grote trekpleister Dierenpark Emmen, jaarlijks goed voor zo’n 1,2 miljoen bezoekers, weet de stad zich prima in de kijker te spelen. Daarnaast heeft Emmen met het Veenpark ook het grootste museum van Nederland binnen haar gemeentegrenzen. En ook dit openluchtmuseum met een oppervlakte van 160 hectare kan zich jaarlijks verheugen op rond de 100.000 bezoekers. Neem daarbij de legio festivals die vooral in de zomermaanden in Emmen worden georganiseerd en je kunt niet anders dan concluderen dat gastvrijheid en Emmen hand in hand gaan.

Ga naar de website van Emmen

Historie en populariteit

Het is de Nieuwe Drentsche Volksalmanak die spreekt van een houten kerkje in het jaar 780 op de plek waar thans Emmen ligt. Vijf eeuwen later wordt de eerste stenen kerk gebouwd. Maar Emmen groeit pas echt wanneer er op last van de overheid werkgelegenheid wordt gecreëerd in het zwakke zuidoostelijke Drenthe.

Bezienswaardigheden

Naast het al eerder genoemde Dierenpark Emmen en het Veenpark beschikt de stad ook nog over een aantal kleinere musea en attracties. Museumboerderij de Nabershof en het Harmoniummuseum zijn hier goed voorbeelden van. Voorbeelden die laten zien dat Emmen op recreatief gebied een meer dan compleet aanbod heeft.

Evenementen

Zoals gezegd wordt er in Emmen niet gekeken naar een festival meer of minder. Het bekendste evenement is waarschijnlijk de Gouden Pijl. Dit wielercriterium weet al sinds de eerste editie van 1976 grote wielernamen aan zich te binden. Nederlandse winnaars zijn onder andere Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk en Jan Raas. Alberto Contador, de gebroeders Schleck, Laurent Fignon en Jan Ullrich behoren tot het illustere gezelschap van buitenlandse wielergrootheden die er in Emmen met de eerste prijs vandoor gingen. Een groot theater- en muziekfestival is het C’est la Vie Festival, dat iedere laatste zondag van juli wordt georganiseerd. De laatste zondag van augustus is gereserveerd voor het FullColour Festival, het grootste multiculturele evenement van Noord-Nederland.

Stats & tags


Emmen, Drenthe, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling