Introductie

In Eindhoven is het indrukwekkende Falconcrest gelegen. Falconcrest is het grootste roofvogelpark en valkerijcentrum van Nederland. Het is de thuisbasis voor vele roofvogelsoorten. De natuur en het welzijn van de roofvogels staan hier hoog in het vaandel. In dit park kan men een heel leerzaam dagje doorbrengen met valkeniers en hun roofvogels. Het park is daarom zeer geschikt voor familie-uitjes, schoolreisjes, bedrijfsuitjes, maar ook voor een leuk dagje uit met het hele gezin. Ook voor fotografen, professioneel of hobby, is dit een prachtig park waar men volop in de gelegenheid zal zijn om de mooiste foto’s te maken van bijvoorbeeld buizerds, arenden en valken. Falconcrest is een spannende belevenis en absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Ga naar de website van Falconcrest

Historie en populariteit

Falconcrest bestaat sinds augustus 2008 en het beheer van het park is in handen van Meester-valkenier Frans Lenders, zelf een grote roofvogelliefhebber. Lenders heeft veel tijd en energie gestoken in het realiseren van Falconcrest. Een oude, vervallen boerderij is door hard werk en toewijding omgetoverd tot het Falconcrest van nu. Dit alles in een tijdsbestek van ruim tien jaar. Falconcrest, nu circa twee hectaren groot, trekt jaarlijks vele bezoekers van jong tot oud.

Locatie

Falconcrest is gelegen in Eindhoven, in de provincie Noord-Brabant. Een gebied met een rijke cultuur en historie. Het park is uitstekend bereikbaar met de auto en zelfs per fiets, maar ook met het openbaar vervoer. Er is een bushalte op slechts enkele minuten loopafstand van het park. In de directe omgeving van Falconcrest is voldoende parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

Falconcrest organiseert demonstraties, waarbij de valkenier alles vertelt over het leven van een valkenier en de roofvogel, en waar men de spectaculaire vlucht van de vogels kan bewonderen. De roofvogelshows bieden de ultieme gelegenheid om prachtige foto’s te maken van onder meer de snelle valk, de mooie adelaar of de prachtige sneeuwuil.

Verder worden er workshops gegeven, kan men een dagje meelopen met een valkenier en zelf vliegen met een roofvogel, om op die manier te ervaren hoe het is om valkenier te zijn. Ook worden er allerlei valkerijmaterialen ter plaatse vervaardigd en verkocht. Falconcrest is regelmatig te vinden op diverse fairs en beurzen en voor wie de smaak van de valkerij te pakken heeft na een dagje Falconcrest, biedt het park ook nog een opleiding tot valkenier.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling