Introductie

Een waar paradijs voor het hele gezin, voor de hele school of voor de hele familie. Dat is familieparadijs Eede, in het uiterste zuiden van Zeeuws-Vlaanderen. Op slechts een steenworp afstand ligt de Belgische grens. En gelukkig laat de Belgische gemoedelijkheid zich niet tegenhouden door deze denkbeeldige barrière, want dat het er gezellig is, dat staat buiten kijf. Niet zo verwonderlijk, want de allerkleinsten kunnen zich eindeloos vermoeien in de speeltuinen. En om ook de ouderen een uitdaging mee te geven is er een doolhof gemaakt, alwaar men nog niet zo gemakkelijk uitgeraakt als dat men denkt.

Ga naar de website van Familieparadijs Eede

Historie en populariteit

Familieparadijs Eede is al jaren een grote toeristische trekpleister. Uiteraard geniet het familieparadijs grote bekendheid in de regio. Maar ook van buiten de regio weten mensen die van een ontspannen dagje uit houden het familieparadijs te vinden.

Locatie

Op slechts een paar kilometer afstand van Eede ligt de Zeeuwse stad Aardenburg. Dit is de oudste stad van Zeeland en vooral bekend vanwege de Sint-Bavokerk of de Sint-Baafskerk. Deze bijzondere kerk, die is gebouwd in de stijl van de Scheldegotiek, staat in de Top 100 der Nederlandse UNESCO monumenten. Overigens werd Aardenburg ook al in de Romeinse tijd bewoond. Het castellum dat op de plek waar Aardenburg nu gevestigd is deed dienst als kustbewaking van het Romeinse imperium. Het Archeologisch Museum Aardenburg is overigens een prima plek om alles over die periode te weten te komen. In de hoogtijdagen van het stadje behoorde het tot de zogenaamde Vlaamse Hanze van Londen, een handelsverbond waar ook Brugge, Gent en Ieper lid van waren. Dat het Aardenburg in die tijd voor de wind ging is nu nog terug te zien in het straatbeeld. Het schilderachtige stadje herbergt een groot aantal bezienswaardigheden. Na de Sint-Baafskerk zijn de bekendste de Mariakerk en de Westpoort. Ook zijn er nog delen van de stadswallen bewaard gebleven. Een paar kilometer westwaarts ligt Sluis, eveneens een pittoresk stadje dat het bezoeken meer dan waard is. Sluis is ook de stad waar Sergio Herman de scepter zwaait over zijn Oud Sluis, het beste restaurant van Nederland. Eveneens niet ver, maar wel over de grens liggen het mondaine Knokke-Heist en het fantastische Brugge. Voldoende te beleven dus.

Programma / activiteiten

Maar dan moet je wel eerst uit het 8000 vierkante meter grote doolhof zien te geraken. Het doolhof is geplant in haagbeuk en beslaat ruim drie kilometer aan volledige bestraatte paden. Dus ook prima geschikt voor kinderwagens, rolstoelen en rollators.

Stats & tags


Eede, Zeeland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling