Introductie

De Waarbeek biedt u kermis met Botsauto’s, de Hully Gully, de Calypso, de Rodelbaan, en de antieke Zweefmolen. Je kunt ook lekker met de Stoeltjeslift hoog boven het water zoeven, of vliegen in je eigen Ufo in de Skyflyer. Voor de kleintjes zijn er de Lazy Pompoen, de Eendencarrousel en Spoortrein. En voor de allerkleinsten is er zelfs een eigen veilige speciale speeltuin met junior Draaimolen.

Ga naar de website van Familiepretpark De Waarbeek

Historie en populariteit

De grond waar Familiepretpark De Waarbeek op gebouwd is werd in 1923 door de broers Jan Hendrik en Herman Smit gekocht tijdens een publieke verkoop. Dit gebeurde op het verzoek van de erven H. Hulshoff Pol uit Hengelo. Op deze grond was door Hulshoff Pol in vroegere jaren een Engelse tuin aangelegt.

Locatie

De Waarbeek werd op 1e paasdag 1924 geopend als “Theehuis De Waarbeek”. Eén van de eerste grote attracties die geplaatst werd is een achtbaan met de naam “de rodelbaan”. Deze attractie werd in 1930 gebouwd door het park “De Waarbeek” zelf. Het wordt beschouwd als één van de oudste nog werkende stalen achtbanen ter wereld.

Programma / activiteiten

Familiepretpark is gelegen in het Twentse Hengelo, provincie Overijssel.

De Waarbeek biedt u kermisattracties met de botsauto’s, de “Hully Gully”, de “Calypso”, de “Rodelbaan”, en de antieke zweefmolen. Ook kunt u met de Stoeltjeslift hoog boven het water zweven, of in een UFO vliegen in de Skyflyer. Voor de jongste bezoekers zijn er de “Lazy Pompoen”, de “Eendencarrousel” en de “Spoortrein”. En voor de allerkleinsten is er zelfs een eigen veilige speciale speeltuin met de junior Draaimolen. In 2010 is het park uitgebreid met 5 nieuwe attracties: Twekky’s Theater, Toffe Twister, Twekky’s springbuik, Dinkie Toys Race Baan en een nostalgische speelhal.

Stats & tags


Hengelo, Overijssel, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling