Introductie

Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge kent een bewogen geschiedenis, maar is inmiddels uitgegroeid tot een ruim opgezet park met een verrassend grote variëteit aan dieren.

Ga naar de website van Faunapark Flakkee

Historie en populariteit

Faunapark Flakkee is opgezet door de heer Cor van ’t Zant. Samen met zijn vrouw bezocht hij eerst een aantal andere faunaparken om ideeën op te doen. In 1995 begon hij met de aanleg van het park en twee jaar later werd Faunapark Flakkee officieel voor het publiek geopend. Bezoekers konden bijvoorbeeld papegaaien, kaketoes, pauwen, emoes, kippen en tal van exotische vogels bewonderen. Helaas moest het park wegens geldgebrek acht jaar later de deuren sluiten. Het park werd uiteindelijk nieuw leven ingeblazen door de heer Dingeman van Es, die het park kocht en een stichting oprichtte zodat er donateurs en sponsors geworven konden worden. Het faunapark werd onder grote belangstelling heropend. In het park werken niet alleen veel vrijwilligers, maar ook cliënten van Sjaloom Zorg, een stichting voor mensen met een beperking. De laatste jaren trekt het faunapark ieder jaar zo’n 10.000 bezoekers.

Locatie

Faunapark Flakkee ligt midden in de polder aan de Duivenwaardsedijk in Nieuwe Tonge, een plaats op Goeree-Overflakkee.

Programma / activiteiten

Faunapark Flakkee is maar liefst 25.000m2 groot. Er leven niet alleen roofvogels, sierduiven en parkieten, maar ook lama’s, herten, neusberen en kangoeroes. De dieren en de planten worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers. Heeft u altijd al eens willen knuffelen met een geit of een konijn? Het kan in de speciale knuffelhoek! Wanneer u de dieren gezien heeft, kunt u gezellig een potje midgetgolfen of een pannenkoek bestellen op het terras. Heeft u iets te vieren? Vraag dan naar de speciale arrangementen die u vooraf kunt reserveren. Honden zijn helaas niet toegestaan op het park.

Stats & tags


Nieuwe-Tonge, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling