Introductie

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen is gewijd aan het leven en werk van deze socialist, vrijdenker, anarchist en dominee. F.D. Nieuwenhuis was de grondlegger van het anarchisme en socialisme in Nederland. Het FDN Museum bestaat uit verschillende ruimtes, namelijk uit de studeerkamer, bibliotheek, vergaderzaal en de herberg. Elke ruimte heeft een uniek karakter en toont een prachtige collectie met onder meer voorwerpen uit het privéleven van Nieuwenhuis. Er is ook een museumwinkel gevestigd, waar een divers aanbod van artikelen wordt gepresenteerd.

Ga naar de website van Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum

Historie en populariteit

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum was al opgericht in 1925 in Amsterdam. Pas in 1997 werd het museum verhuisd naar Het Museum Willem van Haren in Heerenveen. Het museum is voor een brede doelgroep interessant om te bezoeken, zowel voor volwassen als voor kinderen.

Locatie

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum is gevestigd in Heerenveen, provincie Friesland en maakt onderdeel uit van het cultuurhistorisch museum Willem van Haren. De locatie is prima bereikbaar met de auto en biedt parkeergelegenheid voor de deur. Vanaf het NS Station Heerenveen kan er een keuze worden gemaakt uit diverse buslijnen om bij het museum te komen. Het FDN Museum is bovendien geschikt en toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Programma / activiteiten

Er worden lezingen georganiseerd in het museum, die overigens ook op schrift worden uitgegeven en in de museumwinkel kunnen worden aangeschaft of rechtstreeks besteld kunnen worden bij het FDN Fonds. De lezingen worden elk jaar gehouden in de maand november en bevatten een actueel thema, waarbij er aansluiting is op het gedachtegoed van F.D. Nieuwenhuis.

Groepen kunnen gebruikmaken van een speciaal arrangement, waarbij er een rondleiding wordt geboden, die in de avond of overdag kan plaatsvinden. Het is mogelijk om in ruil voor een jaarlijkse donatie vriend van het FDN Museum te worden, waarbij er gratis entree wordt geboden en er uitnodigingen worden verzonden voor exposities en de jaarlijkse lezing.

Stats & tags


Heerenveen, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling