Introductie

Droomde u als kind al dat u over het schoolplein heen kon vliegen? Ervaar nu eindelijk zelf hoe het is om een machtige Airbus of reusachtige Boeing te besturen tijdens de Flightsimulator Experience in een professioneel opleidingscentrum voor piloten op het vliegveld Schiphol. Het is net alsof u zelf in de cockpit zit en het vliegtuig echt van de grond komt!

Ga naar de website van Flight Simulator Experience

Historie en populariteit

Piloten in opleiding mogen natuurlijk niet zomaar een groot vliegtuig besturen. Eerst moeten zij de fijne kneepjes van het vak leren in de veilige omgeving van een vluchtsimulator. In het trainingscentrum op Schiphol worden echte piloten opgeleid om een Boeing of Airbus te leren besturen. De Fransman Vincent Ruiz bedacht een aantal jaar geleden dat het ook voor particulieren of bedrijven leuk kan zijn om een vlucht te mogen maken in een simulator. En dus startte Ruiz in maart 2010 met Flyanairliner. Niet alleen geschikt voor mensen die stiekem het liefst piloot had willen worden, maar ook voor mensen met vliegangst. De ervaring is namelijk zo realistisch, dat het net lijkt alsof je echt vliegt.

Locatie

Het opleidingscentrum waar u deze unieke ervaring kunt boeken, is gevestigd op Amsterdam Schiphol Oost. De organisatie brengt u op verzoek van het vliegveld naar het opleidingscentrum. Na uw allereerste vlucht kunt u neerploffen op een terrasje in onze hoofdstad, op zo’n 20 minuten met de trein vanaf Schiphol.

Programma / activiteiten

Laat uw langgekoesterde droom eindelijk uitkomen en gun uzelf een unieke ervaring in een professionele vluchtsimulator bij de luchthaven Schiphol, waar normaal gesproken alleen piloten in opleiding gebruik van mogen maken. Na aankomst in onze trainingscentrum wordt u opgevangen door een van onze deskundige instructeurs. U krijgt eerst een gedetailleerde briefing, zodat u precies weet wat u te wachten staat. Daarna mag u het vliegtuig laten opstijgen. U bepaalt zelf in welk type vliegtuig u wilt vliegen en wat de bestemming wordt. De simulator biedt ruimte aan maximaal 3 personen en is geschikt voor jong en oud. Op de website kunt u een gedetailleerde prijslijst downloaden.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling