Introductie

Bij Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel kan de sportvisser naar hartenlust zijn hobby uitoefenen. In het dorp Bergharen ligt een complex met maar liefst vijf visvijvers, waar op forel en zalmforel gevist kan worden. In een prachtige, groene omgeving is rekening gehouden met de mindervalide visser en kan door iedereen volop genoten worden van rust en de visserij. Door het jaar heen worden activiteiten en viswedstrijden of evenementen georganiseerd en ook kunnen bezoekers kiezen voor verschillende arrangementen bij Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel.

Ga naar de website van Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel

Historie en populariteit

De Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel bestaat sinds mei 2004 en is vanaf het allereerste begin een drukbezochte vislocatie geweest. De vijvers trekken niet alleen sportvissers uit de buurt, maar ook uit andere delen van het land. De Forel is dan ook een populaire visstek.

Locatie

Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel is gelegen in het dorpje Bergharen in prachtige land van Maas en Waal, dat in de provincie Gelderland ligt. Het park is met het openbaar vervoer bereikbaar door de trein naar het nabij gelegen Wijchen te nemen en daar op de bus naar Bergharen te stappen. Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel beschikt tevens over ruim voldoende parkeerplaatsen.

Programma / activiteiten

Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel heeft vijf vijvers. Elke vijver heeft een andere afmeting, allen zijn ongeveer drie meter diep. Twee vijvers zijn voorzien van forel, twee vijvers hebben zowel forel als zalmforel en een vijver is gevuld met alleen zalmforel. Om de vijvers heen zijn verharde paden aangelegd, zodat de vijvers ook voor mindervalide vissers goed bereikbaar zijn. De omgeving van de vijvers zijn voorzien van struiken en schuilhokjes, zodat sportvissers te allen tijde beschut kunnen staan. De gevangen vis mag meegenomen worden.

Ook aan de innerlijke sportvisser is gedacht. In het paviljoen zijn diverse soepen, salades, hapjes en drankjes te krijgen. Men kan er zelfs voor kiezen de hele dag te laten verzorgen door het paviljoen, waarbij de visserij gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld een barbecue of buffet. Hierdoor is een bezoek aan de vijvers een ideale gelegenheid voor een personeelsuitje of ander feestje.

Kinderen hoeven zich eveneens niet te vervelen bij de vijvers. Naast vissen kunnen zij zich prima vermaken in de speeltuin en er kan een rondje in een huifkar gereden worden. Daarnaast zijn er twee Jeu de Boules banen om voor wat afwisseling te kunnen zorgen. Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel is het hele jaar open en in de zomermaanden kan er ook ’s avonds gevist worden.

Stats & tags


Bergharen, Gelderland, Nederland
Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling