Introductie

De Fraeylemaborg is een prachtige borg gevestigd in het dorp Slochteren in de provincie Groningen. De borg wordt omringd door 23 hectare landgoed dat is aangelegd in Engelse landschapsstijl. Het borggebouw kreeg haar huidige uiterlijk in de 18e eeuw, maar oorspronkelijk is het al 7 eeuwen oud. Een mooie bezienswaardigheid voor een heerlijk dagje uit. Bezoekers kunnen onder andere deelnemen aan een rondleiding, eten in het nabijgelegen restaurant of een leuke speurtocht volgen met de kinderen.

Ga naar de website van Fraeylemaborg

Historie en populariteit

Toen het Fraeylemaborg Slochteren ontdekt werd was het een gewone boerderij. In 1504 kreeg de boerderij een nieuwe eigenaar genaamd Remmert. Hij heeft het gebouw versterkt. In het jaar 1548 kreeg de borg opnieuw een nieuwe eigenaar, de familie Rengers, een machtige familie met veel geld. Zij lieten het huis verder versterken en er werden grachten rondom het huis gegraven. Dit was het begin van de Fraeylemaborg, en 100 jaar later werd de borg pas opgenomen in het borgenboek. Na deze tijd zijn er nog enkele families eigenaar geweest van de borg en zijn er nog verschillende dingen veranderd en opgeknapt.

Locatie

De Fraeylemaborg is nu een rechthoekig gebouw met aan de achterzijde een uitbouw en aan allebei de zijkanten aangebouwde vleugels. In het midden staat een toren die boven het gebouw uitsteekt. Vandaag de dag wordt de Fraeylemaborg ontzettend veel bezocht door mensen die een dagje willen genieten in het mooie park, gecombineerd met een bezoekje aan het interessante museum.

Programma / activiteiten

De Fraeylemaborg is gelegen in de provincie Groningen in het dorp Slochteren. De borg is goed met de auto te bereiken en het rondom gelegen park is voor iedereen vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage kan men storten in de ‘piekenpalen’, die zich bij de ingang bevinden.

Wie een bezoekje gaat brengen aan de Fraeylemaborg Slochteren kan verschillende activiteiten ondernemen. Het park kan het hele jaar door gratis bezocht worden en het is zeker de moeite waard om een rondje te maken over het natuurrijke landgoed. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding en voor kinderen worden er speurtochten georganiseerd. In het koetshuis bevindt zich een museum met een expositie en in de boerderij kan men terecht voor een hapje en een drankje.

Daarnaast is de Fraeylemaborg een prachtige trouwlocatie en worden er regelmatig diverse evenementen georganiseerd, zoals een entdag en het kaarslichtconcert.

Stats & tags


Slochteren, Groningen, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling