Introductie

Het Frans Hals Museum is gevestigd in Haarlem en betreft een gemeentelijk museum dat ook wel bekend staat als het museum van de Gouden Eeuw. Bezoekers kunnen hier kennismaken met een grote verzameling van schilderijen, die door Frans Hals vervaardigd zijn. In totaal zijn er in het museum achthonderd schilderijen op het gebied van oude kunst in de collectie opgenomen. Voor het publiek is een deel van de collectie in een vaste tentoonstelling te aanschouwen.

Ga naar de website van Frans Hals Museum

Historie en populariteit

Het Frans Hals Museum is al opgericht in 1862 en was destijds gevestigd in het stadhuis. Het museum verhuisde in 1913 naar een zeventiende eeuws hofje en werd ondergebracht in het Oudemannenhuis aan het Groot Heiligland. De collectie bestaat voor een groot deel uit kunstwerken, die door de stad vanaf de zestiende eeuw is opgebouwd. Er is ook een moderne collectie te bezichtigen, die is ondergebracht in een dependance van het Frans Hals Museum in het museum De Hallen. Het museum is bijzonder interessant voor liefhebbers van kunst, maar ook voor scholen en groepen.

Locatie

Het Frans Hals Museum is gevestigd in het voormalige Oudemannenhuis aan een zeventiende eeuws oud hofje in Haarlem, provincie Noord Holland. Het museum kan prima met het openbaar vervoer bereikt worden. Vanaf het NS Station rijden bussen, maar het museum is ook te voet bereikbaar in circa twintig minuten. Bezoekers met de auto kunnen van de parkeergarages Houtplein of De Kamp gebruikmaken.

Programma / activiteiten

Naast het bekijken van de schitterende collectie schilderijen in Het Frans Hals Museum, kunnen bezoekers eveneens terecht in het Restauratie Atelier, waar restauratoren aan het werk zijn om de schilderijen in een goede staat te houden. In het Museumcafé kan men genieten van een hapje en een drankje en in de museumwinkel wordt een uitgebreid aanbod van boeken en ansichtkaarten aangeboden, net als geschenken en zilverwerk.

Er zijn in het Frans Hals Museum ook wisselende tentoonstellingen te bezichtigen en voor scholen zijn er speciale programma’s beschikbaar. Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals lezingen en cursussen en tot slot biedt Het Frans Hals Museum de mooiste zalen beschikbaar voor onder meer recepties en diners.

Stats & tags


Haarlem, Noord-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling