Introductie

Te midden van het landelijke Eijsden en de Bourgondische stad Maastricht is Fun Valley gelegen. Het park biedt een scala aan outdoor activiteiten en is daarom het hele jaar geopend. Gelegen aan de grootste grindplas, de Pietersplas in Zuid Limburg, bevinden zich hier unieke stranden en gezellige ligweides voor complete ontspanning. Maar ook actief bezig zijn kan hier volop, want de jeu de boule, de waterfietsen, het midgetgolfterrein, de speeltuin en de surfplanken liggen al te wachten. Fun Valley Maastricht staat garant voor een onbezorgde dag vol amusement en plezier.

Ga naar de website van Fun Valley

Historie en populariteit

Fun Valley (voorheen: park Dagstrand) bestaat al meer dan 30 jaar. Wat ooit in de jaren ’70 is begonnen als een klein stukje strand waar recreanten konden ontspannen aan het water, is inmiddels uitgegroeid en ontwikkeld tot een 22 ha groot park met tal van activiteiten en mogelijkheden. Gelegen aan het 114 ha grote Pietersplas, dat garant staat voor urenlang watersportplezier, is een groot gedeelte van deze plas beschermd gebied gebleven van de Stichting Limburgs Landschap. In de zomer is de plas het toneel van talloze recreanten en in de winter is de plas het toneel van duizenden watervogels. We kunnen daarom met recht zeggen dat Fun Valley bijzonder populair is bij zowel mensen als dieren.

Locatie

Fun Valley ligt aan de Maas op circa 4 kilometer ten zuiden van Maastricht. Het recreatiegebied is zowel met de auto goed te bereiken als met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station in Maastricht rijdt zeer regelmatig buslijn 10 richting Fun Valley.

Programma / activiteiten

Fun Valley biedt plezier en activiteiten voor jong en oud. De grote speeltuin biedt grappige plekjes en spannende toestellen voor kinderen, waarbij alle toestellen voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Naast de speeltuin kan men er bij mooi weer zwemmen en zonnen en kan men zich wagen aan een surf of kano tochtje. Daarnaast is er een midgetgolfbaan en een jeu de boule baan aanwezig, zodat niemand zich hier hoeft te vervelen. Met één toegangskaart kan van alle faciliteiten gebruik worden gemaakt. Wie wil overnachten, is bij Fun Valley ook aan het goede adres. Her en der op het park staan grote legertenten, die ruimte bieden aan totaal 180 personen. Een lekkere barbecue behoort eveneens tot de mogelijkheden. Omdat Maastricht op slechts 4 kilometer afstand is gelegen, kan men ’s avonds genieten van de gastvrijheid en gezellige sferen in de prachtige historische binnenstad.

Fun Valley is eveneens het adres voor uitdagende arrangementen. Actie, avontuur, teambuilding voor vrienden, familie, verenigingen of het bedrijfsleven, het is allemaal mogelijk. Ook evenementen worden jaarlijks georganiseerd.

Stats & tags


Eijsden, Limburg, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling