Introductie

Havens spelen een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis. Maar ook in de toekomst blijven havens van enorm belang voor onze economie. Wie alvast een kijkje wil nemen in die toekomst moet naar FutureLand toe. FutureLand is het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte en biedt de bezoeker een unieke kijk in alle facetten van moderne havenbouw. In FutureLand ervaart de bezoeker hoe het is om een haven te creëren daar waar golven, zand en wind de dienst uit maken.

Ga naar de website van Futureland

Historie en populariteit

FutureLand is geopend in mei 2009 en heeft alleen in het eerste jaar al honderdduizend bezoekers weten te trekken. Een populaire attractie dus. En de verwachting is dat die populariteit alleen maar zal toenemen. Want vanaf juni 2010 rijdt de FutereLand Express dagelijks bezoekers over nieuw land naar het nieuwste stukje Nederland in wording. Onderweg kunnen bezoekers zich vergapen aan werk in uitvoering en zich een voorstelling proberen te maken van wat ooit een drukke haven zal worden vol kranen, havenbekkens en enorme zeeschepen.

Locatie

FutureLand bevindt zich op de rand van de huidige Maasvlakte en de Tweede Maasvlakte ter hoogte van Slag Dobbelsteen. In het havengebied worden alle bestemmingen met een nummer aangeduid. Voor FutureLand volg je nummer 8213. Leuker is het echter om over het water te komen. Vanuit Hoek van Holland vaar je met de Fast Ferry langs enorme containerschepen en mammoettankers en wordt je op de Antarcticaweg afgezet. Vanaf daar is het een nog een klein stukje op de fiets naar Maasvlakte 2.

Programma / activiteiten

De FutureLand Express rijdt slechts één keer per dag. Een rit duurt maximaal anderhalf uur en kost vijf euro. Vertrek is om 13.30 uur en aangezien het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren aan te raden om teleurstellingen te voorkomen. Naast de rondrit zijn er echter ook tal van andere activiteiten in en om het informatiecentrum. Het PanoramaDeck biedt een fantastisch uitzicht over het werk, zowel met het blote oog als met een verrekijker of toekomstkijker. De FutureFlightExperience speelt zich eveneens in de toekomst af en neemt de bezoeker mee op een virtuele reis boven de Maasvlakte in 2033. FutereLand, een must voor iedereen die met eigen ogen de transitie van water naar wereldhaven wil aanschouwen.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling