Introductie

Het Geldmuseum is gevestigd in de stad Utrecht en geeft een bijzondere mogelijkheid om op interactieve en actieve wijze kennis te maken met geld. Het geldmuseum bevat dan ook geen museumzalen vol met collecties munten, maar is vooral bedoeld om inzicht te krijgen in de geldcultuur. Uiteraard worden er wel tentoonstellingen gehouden met onder meer collecties, die topstukken bevatten, zoals de Grote Camee en zilverbaren van de VOC schepen. Verder is er ook een bibliotheek aanwezig en kunnen bezoekers het Miljonairsspel spelen. Dit spel bestaat uit het volgen van een route met spannende spellen die langs de vaste presentatie leidt. Er is ook een museumwinkel aanwezig, waar met echt geld kan worden betaald.

Ga naar de website van Geldmuseum

Historie en populariteit

Prins Willem-Alexander heeft op 24 mei 2007 op officiële wijze het Geldmuseum geopend. De dag erna gingen de deuren voor het eerst open voor publiek met als doelstelling te ervaren wat mensen met geld doen en wat geld met de mensen doet. Het Geldmuseum is geschikt voor een gevarieerde doelgroep van jong tot oud. Een familiedag, schoolreisje of bedrijfsuitstapje kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan het Geldmuseum.

Locatie

Het Geldmuseum is gevestigd in het Muntgebouw in de stad Utrecht. In dit pand bevindt zich ook de Koninklijke Nederlandse Munt, waar vanuit het Geldmuseum de mogelijkheid wordt geboden om via een speciale ruimte de activiteiten te bekijken. Deze locatie is zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer uitstekend te bereiken.

Programma / activiteiten

Naast het kennis maken met geld en de geldcultuur biedt het Geldmuseum eveneens de mogelijkheid om hier een kinderfeestje te geven met als thema Expeditie X. Het verjaardagsfeest wordt een geweldig avontuur, waarbij de kinderen op zoek gaan naar de schat in een verborgen kluis. Voor scholen zijn er diverse educatieve programma’s beschikbaar.

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen in het Geldmuseum, waarbij er antwoord verkregen zal worden op een diversiteit aan vragen. Verder kan er een keuze worden gemaakt uit een leuk aantal arrangementen voor individuen en voor groepen. Zo kan men kiezen voor een rondleiding inclusief lunch of voor het Zwart goud, het Dividend en het Oud Geld arrangement.

Stats & tags


Utrecht, Utrecht, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling