Introductie

Het Gemeentemuseum Helmond biedt bezoekers een diversiteit aan mogelijkheden. Voor zowel kinderen als voor volwassenen valt er van alles te beleven, waarbij zij zich in het verleden kunnen wanen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd om aan deel te nemen, maar uiteraard behoort het bezichtigen van de tentoonstellingen met hedendaagse en oude kunst ook tot de mogelijkheden. Het schitterende kasteel uit de middeleeuwen is fantastisch om te zien, maar dat geldt ook voor de Boscotondohal. Een bezoek aan het Gemeentemuseum Helmond is in elk geval een veelzijdig uitstapje voor jong en oud.

Ga naar de website van Gemeentemuseum Helmond

Historie en populariteit

Het Gemeentemuseum Helmond is al decennia lang geopend en gevestigd in het kasteel. Nadat de gemeente in 1980 zelf verhuisde naar een nieuw kantoor is de museumfunctie aanzienlijk uitgebreid. Op 2 juli 1982 werd het kasteel na een grote verbouwing weer geopend en doet sinds die tijd dienst als museum en als bijzondere trouwlocatie. De veelzijdige mogelijkheden van het Gemeentemuseum Helmond trekken een divers publiek, van individuele bezoekers tot toeristen en groepen.

Locatie

Het Gemeentemuseum Helmond is gevestigd op een prachtige locatie in het kasteel aan het kasteelplein in Helmond, provincie Noord Brabant. Vanaf het station Helmond is het Gemeentemuseum Helmond eenvoudig te voet te bereiken door de voetgangersbordjes te volgen. Bezoekers met de auto kunnen hun auto parkeren in de parkeergarage onder de Boscotondehal.

Programma / activiteiten

Men kan het Gemeentemuseum Helmond met een groep bezoeken en daarbij een rondleiding krijgen door het kasteel en langs de diverse tentoonstellingen. Kinderen kunnen een geweldig verjaardagsfeestje geven in het kasteel en een speurtocht maken door de kasteelkelders of een bezoekje brengen aan de Geheime Zolder. In de zomer worden er elk jaar speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor scholen zijn er allerlei educatieve exposities en activiteiten.

Elke eerste en derde zondag van de maand kunnen individuele bezoekers deelnemen aan een rondleiding door het kasteel. Een dergelijke rondleiding wordt op vrijdagen gegeven langs de wisseltentoonstelling. Bezoekers maken dan kennis met kunstobjecten die in het teken van arbeid staan, de stadshistorie en de beeldende kunst. Er is zodoende voor ieder wat wils in het Gemeentemuseum Helmond.

Stats & tags


Helmond, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling