Introductie

Gemeentemuseum Het Rondeel geeft bezoekers een goed beeld van de rijke geschiedenis van Rhenen. Bezoekers zullen merken dat de stad Rhenen zeer populair was bij vele bekende tekenaars en schilders vanaf de 17e eeuw, zoals onder meer bij Rembrandt.

Ga naar de website van Gemeentemuseum Het Rondeel

Historie en populariteit

De vaste tentoonstelling van het museum bestaat voornamelijk uit archeologische vondsten, waaronder vuurstenen werktuigen, pijlpunten, grafvondsten en vuistbijlen. Daarnaast zijn er wisselende exposities te zien, die om de drie maanden plaats vinden. Deze staan in het teken vanaf het archeologische verleden tot aan het eigentijdse heden. Ook plaatselijke kunstenaars kunnen in Gemeentemuseum Het Rondeel hun werk presenteren aan publiek.

Locatie

Gemeentemuseum Het Rondeel is al jaren de plek waar kunstenaars bijeen komen. De collectie die het museum in de loop der jaren heeft verzameld bestaat onder meer uit schilderijen uit 19e en 20e eeuw en werken van vroegere kunstenaars zoals Rembrandt. Daarnaast beschikt het museum over historische vondsten die de harten van vele archeologen sneller laten kloppen.

Programma / activiteiten

Het museum is niet alleen geliefd bij kunstenaars en archeologen, maar ook bij scholen, die de historie van Rhenen in beeld willen brengen bij hun leerlingen, alsook bij dagjesmensen, toeristen, groepen en passanten.

Gemeentemuseum Het Rondeel is gelegen in de stad Rhenen, provincie Gelderland. Het museum is prima te bereiken met eigen vervoer.

Naast de vaste tentoonstelling van onder meer archeologische vondsten houdt het museum eveneens om de drie maanden een wisselende expositie. De onderwerpen hebben betrekking op de geschiedenis van Rhenen of de kunstbeoefening. Het museum neemt ook deel aan de tweejaarlijkse atelierroute en tijdens dit evenement toont het werk van kunstenaars uit Rhenen.

Gemeentemuseum Het Rondeel is een boeiend museum voor kinderen en scholen. De educatieve onderdelen worden op een speelse en leerzame manier aan kinderen tentoongesteld. Er worden geregeld projecten georganiseerd, waarbij kinderen een goed beeld krijgen waar hun leeftijdgenootjes zich tijdens van het dagelijks leven in het Rhenen van 1910 mee bezig hielden.

Stats & tags


Rhenen, Utrecht, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling