Introductie

Het Gemeentemuseum Weert presenteert op twee aparte locaties haar collecties. In het oude raadhuis bevindt zich de Jacob van Horne collectie. De collectie bestaat uit typische Limburgse religieuze kunst dat is verzameld vanaf de middeleeuwen tot aan medio de 20e eeuw. Daarnaast omvat de collectie diverse voorwerpen zoals beelden, zilver, schilderijen en kleding.

Ga naar de website van Gemeentemuseum Weert

Historie en populariteit

De Tiendschuur is de andere locatie die tot het Gemeentemuseum behoort. Deze bevindt zich in een gebouw dat van oorsprong tot een kasteelcomplex behoorde. De lokale geschiedenis wordt hier belicht in diverse thema’s. De collectie bestaat onder meer uit muntslag, voorwerpen uit het kasteel, de lokale pijpenfabricage en verschillende archeologische objecten. Wie het Gemeentemuseum Weert bezoekt, kan dus dubbel genieten.

Locatie

Het is niet exact bekend wanneer het Gemeentemuseum Weert is gestart met de verzameling en haar deuren voor publiek heeft geopend. Jaarlijks weten wel verschillende soorten mensen het museum te vinden. Van groepen en scholen tot aan toeristen en belangstellenden.

Programma / activiteiten

Het Gemeentemuseum is gelegen in Weert, provincie Limburg. De locatie Jacob van Horne bevindt zich in het centrum, in het voormalige raadhuis tegenover de Martinuskerk. Parkeren kan op circa 5 minuten loopafstand van het museum en het station is op ongeveer 7 minuten loopafstand gelegen. De locatie Tiendschuur is gelegen in het stadspark op circa 15 minuten loopafstand van het station. Parkeren kan hier eveneens in de nabijheid.

Bezoekers kunnen in het Gemeentemuseum Weert een rondleiding krijgen en worden meegenomen terug in de tijd bij de locatie De Tiendschuur. Hoe was het dagelijks leven vroeger in de stad? Hoe leefden en werkten men op het platte land? De lokale geschiedenis wordt hier op boeiende wijze belicht aan de hand van objecten, thema’s en voorwerpen.

Bij locatie Jacob van Horne worden bezoekers getrakteerd op een fraaie collectie oud Limburgse religieuze kunst. Ook scholen zijn van harte welkom bij beide locaties, want voor hen heeft het Gemeentemuseum Weert speciale lespakketten samengesteld.

Stats & tags


Weert, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling