Introductie

Het Geologisch Museum Hofland kent vaste tentoonstellingen met als thema bijvoorbeeld de geschiedenis van het leven. Er zijn twaalf diorama’s gemaakt aan de hand waarvan bezoekers worden meegenomen op reis naar het verleden. Ook is er een prachtige collectie fossielen, resten van planten en dieren en afdrukken. Het geheel biedt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met het leven, dat zich miljoenen jaren geleden op aarde heeft afgespeeld. Ook de tentoonstelling gesteentecyclus is bijzonder interessant met zwerfstenen en informatie over de ontstaanswijze. Verder is er een museumwinkel aanwezig en kan men de prachtige Stenentuin bezoeken.

Ga naar de website van Geologisch Museum Hofland

Historie en populariteit

Het Geologisch Museum Hofland is al meer dan veertig jaar geopend en is vanaf het jaar 1999 opgenomen in het officiële museumregister van de Nederlandse Museumvereniging. Het museum is oorspronkelijk ontstaan door de nalatenschap van amateurgeoloog Lucas Hofland, die uit een grote zwerfstenencollectie bestond. Het museum is destijds in samenwerking met de gemeente Laren opgericht en de collectie is in de loop der jaren uitgebreid met schenkingen en aanwinsten. Een enthousiaste groep van vrijwilligers runt het museum, dat een brede doelgroep als bezoekers mag verwelkomen.

Locatie

Het Geologisch Museum Hofland is gevestigd in Laren in de provincie Noord-Holland en zowel met de auto als met de bus te bereiken. Vanuit Hilversum en Laren is het mogelijk om met de bus naar het museum te reizen. Bezoekers met de auto kunnen gebruik maken van de parkeergelegenheid bij het Geologisch Museum Hofland.

Programma / activiteiten

Het Geologisch Museum Hofland biedt een divers programma met wisseltentoonstellingen en allerlei activiteiten. Kinderen kunnen op een hele bijzondere wijze hun verjaardag in het Museum Hofland vieren, waarbij zij schat gaan zoeken, fossielen gaan maken en een rondleiding krijgen. Bovendien worden er op elke eerste zondag van de maand activiteiten voor kinderen aangeboden. Ook scholen zijn van harte welkom in het museum, want er zijn speciale lesprogramma’s samengesteld, waarin kinderen ontdekkend en op spelenderwijs leren; bekijken, verwonderen, zelf doen en samenwerken.

Voor groepen is het mogelijk om een rondleiding te krijgen en elke eerste zondag van de maand wordt er gratis uitleg geboden over de collectie. Daarnaast worden er regelmatig lezingen en cursussen georganiseerd in het Geologisch Museum Hofland.

Stats & tags


Laren, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling