Introductie

Giardino Galerie & Beeldentuin is kunst kijken en kopen op een idyllische plek in het Limburgse heuvellandschap.

Ga naar de website van Giardino Galerie & Beeldentuin

Historie en populariteit

In bijna 20 jaar tijd is de beeldentuin gegroeid tot wat het nu is: een strak vormgegeven tuin met weelderige rozen , intieme hoekjes en fleurige bloeiers. Voor de realisatie van het beeldenpark, was deze plek een open veld.

Locatie

Tussen Valkenburg en Maastricht Ligt de plaats Berg en Terblijt. Hier is Giardino Galerie & Beeldentuin gevestigd, te midden van het romantische Limburgse heuvellandschap. Met de auto is de Galerie prima te bereiken. Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. Uiteraard is een combinatiebezoek met een van de steden Maastricht en Valkenburg een optie. Kiest u voor Maastricht? Bezoek dan de boekhandel in de voormalige kerk.

Programma / activiteiten

Bij Giardino kan de kunstliefhebber zijn hart ophalen. In het sfeervolle oude pand zijn werken van hoogwaardige hedendaagse kunstenaars te bewonderen. Schilderijen van onder andere Walter Brems, Jos van Vreeswijk en Nemo Jantzen. De galerie loopt naadloos over in de strakke beeldentuin. Beelden in elke grootte en van diverse materialen staan zowel binnen als buiten opgesteld. Beelden van hout, brons, glas; abstract naast realistisch gedetailleerd. De beeldentuin zelf is praktisch ingedeeld. Intieme hoekjes, bogen en heggen, maken dat u elke keer een klein deel van de tuin ziet. ’s Zomers geven de geuren van de lavendel en rozen een extra dimensie aan het geheel. Giardino geeft ook boeken uit die aansluiten op de kunst waar zij voor staat. De Galerie & Beeldentuin zijn van vrijdag tot en met zondag geopend. Op andere dagen bent u van harte welkom op afspraak.

Stats & tags


Berg en Terblijt, Limburg, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling