Introductie

Zwemmen is fijn, zwemmen is leuk, zwemmen is lekker en zwemmen is gezond. Reden genoeg om te gaan zwemmen lijkt ons. En als je dan ook nog eens kunt zwemmen in een van de leukste zwembaden van Nijmegen, dan maakt dat de sportieve pret wel helemaal compleet. Het Goffertbad in Nijmegen is een van die leukste zwembaden in Nijmegen. Gelegen in het prachtige Goffertpark is dit openluchtbad een heerlijke plek om zomerse baantjes te trekken, een verkwikkende duik te nemen of een spectaculaire afdaling te maken van de waterglijbaan.

Ga naar de website van Goffert Bad

Historie en populariteit

Al jaren is het Sportfondsenbad Goffertbad een begrip in Nijmegen en omstreken. En niet alleen vanwege de prachtige ligging in het uitgestrekte Goffertpark. Het Goffertbad beschikt namelijk over meerdere baden. Het diepe bad is bedoeld om lekkere baantjes te trekken. Maar er is ook een hoek ingericht waar waaghalzen en schoonspringers hun kunsten kunnen vertonen. Daarnaast is er een bad waar de kleintjes veilig hun eerste waterpret kunnen beleven. Maar de echte pret beleef je in het ‘eilandbad’, zoals dit bad van vertier onder de lokale bevolking bekend staat. Een grote gele waterglijbaan brengt je in sneltreinvaart naar beneden en vanaf het eiland levert een ouderwetse glijbaan hetzelfde resultaat. Nu alleen nog een lekkere, droge en warme zomer!

Locatie

Nijmegen is natuurlijk veel meer dan alleen het Goffertbad. Dus wie een dagje zwemmen wil combineren met een andere activiteit kan hier zijn hart ophalen. Bijvoorbeeld door meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de stad. Nijmegen is door de Romeinen gesticht in 19 voor Christus. Helaas is er bovengronds weinig meer wat wijst op een Romeinse nederzetting, maar ondergronds gelukkig des te meer. En dat hiervan inmiddels ook al een aanzienlijke hoeveelheid aan materiaal is opgegraven maakt het allemaal des te mooier. Museum Het Valkhof in Nijmegen laat een grote en belangrijke verzameling van deze Romeinse Archeologie zien.

Programma / activiteiten

Het Goffertbad is geopend in het zomerseizoen. Voor exacte openingstijden en data raadpleeg de website van het openluchtbad.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Sport, Zwembaden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling