Introductie

Golfbaan De Texelse is een mooie golfbaan, gelegen in het midden van het uitgestrekte duinlandschap. De golfaccommodatie is uitgerust met een 9-holes Par 72 baan, een 9-holes Par 3 baan, links course, een deels overkapte driving range, chipping ground, putting green, een golfschool en een gezellig clubhuis. Geïnteresseerden en beginnende golfliefhebbers kunnen deelnemen aan een introductieles. Voor groepen worden er golfclinics georganiseerd en vakantiegangers die verblijven op dit mooie eiland kunnen eveneens starttijden en dagkaarten reserveren bij Golfbaan De Texelse.

Ga naar de website van Golfbaan De Texelse

Historie en populariteit

Golfbaan De Texelse is op 31 maart 1994 opgericht. Op 13 juni 1997 werd officieel de 9-holes par 72 in gebruik genomen en in 2012 vond uitbreiding naar 18-holes plaats. Inmiddels is de gezellige golfclub met maar liefst 450 leden uitgegroeid tot een volwaardige en populaire golfaccommodatie. Jaarlijks mag Golfbaan De Texelse naast haar eigen leden ook vele beginners van de golfsport en vakantiegangers die graag golfen verwelkomen.

Locatie

Golfbaan De Texelse is gelegen midden in het duinlandschap van het grootste Nederlandse Waddeneiland Texel, dat tot de provincie Noord-Holland behoort. Op het eiland zelf is de golfbaan uitstekend te bereiken. Wie met het openbaar vervoer reist, zal eerst de overtocht per boot moeten trotseren.

Programma / activiteiten

Golfbaan De Texelse is een unieke golfbaan met waterpartijen, duinen en grote greens. De beginnende golfer kan terecht op de bijzondere 9-holes par 3 baan en de geoefende golfer kan op de 9-holes par 72 baan zijn hart ophalen. Deze uitdagende baan zit vol met hindernissen en doet denken aan de authentieke Engels/Schotse golfbanen.

Er worden naast individuele golflessen ook speciale arrangementen voor beginnende en gevorderde golfspelers georganiseerd en er zijn complete scholingsprogramma’s bij te wonen. Daarnaast worden er geregeld golfclinics gegeven voor groepen. De golfclub beschikt verder over een golfshop met een ruim aanbod golfmaterialen. Deze kunnen gasten kopen of huren. En tot slot is er het gezellige clubhuis waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Met de zee op de achtergrond kan jong en oud genieten van een heerlijk sportief uitstapje bij Golfbaan De Texelse.

Stats & tags


De Cocksdorp, Noord-Holland, Nederland
Golf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling