Introductie

Golfbaan Delfland is een unieke golfbaan, gesitueerd in een prachtige, natuurlijke omgeving met diverse waterpartijen en fraaie vergezichten. De baan staat voor iedere golfliefhebber open. Bezoekers komen hier, betalen en kunnen spelen. Men hoeft dus niet eerst lid te worden van de club. Er zijn verschillende banen waar gespeeld kan worden. Zo is er een 9-holes Challenge Course, voor het oefenen van het korte spel. Daarnaast is er een 27-holes Championship Course met veel uitdaging, een verlichte driving range met maar liefst 56 afslagplaatsen, waarvan er 28 overdekt zijn. De oefenfaciliteiten voor beginnende beoefenaars van de golfsport zijn eveneens uitstekend op Golfbaan Delfland.

Ga naar de website van Golfbaan Delfland

Historie en populariteit

Golfbaan Delfland is in 1999 opgericht. De toen 18-holes golfbaan is door golfbaanarchitect Gerard Jol ontworpen. In 2006 vond uitbreiding plaats naar 27-holes en in 2008 heeft de golfbaan de zogeheten NGF D-status ontvangen. Omdat de golfbaan een openbare baan is, maken veel golfliefhebbers hier gebruik van. Golfbaan Delfland heet jaarlijks veel beginners welkom, maar ook professionals en bedrijven komen geregeld op deze golfbaan een balletje slaan.

Locatie

Golfbaan Delfland is gelegen in de plaats Schipluiden, een gemeente in het gebied Midden Delfland, dat behoort tot de provincie Zuid Holland. Vanwege de centrale ligging, aan het einde van de A4 nabij Delft is de golfbaan in ieder geval uitstekend met eigen vervoer te bereiken.

Programma / activiteiten

Golfbaan Delfland beschikt over diverse golfbanen. De 27-holes Championship Course is een uitdagende baan met meerdere lussen. De mooie Challenge Cours is een uitermate geschikte baan voor zowel beginnende, als gevorderde golfliefhebbers. De holes variëren van 91 tot maar liefst 138 meter. Compleet met bruggetjes en fraaie waterpartijen, moet deze baan een keer gespeeld worden.

Op het 2000 m2 kunstgras chipping- en puttinggreen zijn talrijke oefenfaciliteiten aanwezig. Daarnaast kunnen beginnende golfers lessen volgen die door PGA professionals worden gegeven. Ook golfclinics worden regelmatig georganiseerd. Hierbij worden bepaalde onderdelen van het spel eens extra onder de aandacht gebracht.

De golfbaan beschikt eveneens over een golfshop met een uitgebreid assortiment tassen, schoenen, clubs, golfkleding en accessoires. Door het jaar heen worden er verschillende wedstrijden en toernooien georganiseerd, voor jong en oud. Bedrijven die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor een bedrijfsevenement of een bijeenkomst in combinatie met een potje golf, zijn bij Golfbaan Delfland tevens aan het juiste adres.

Stats & tags


Schipluiden, Zuid-Holland, Nederland
Golf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling