Introductie

De tijd dat de golfsport enkel was weggelegd voor de welgestelde medemens ligt reeds ver achter ons. Een groeiend aantal mensen ontdekt de golfsport als zijnde een heerlijke manier om te ontspannen en sportief bezig te zijn tegelijkertijd. Eén van de plekken in Nederland waar sportiviteit en ontspanning als geen ander samen gaan is Golfclub Anderstein in Maarsbergen in de provincie Utrecht. De prachtige bomen en diverse heesters, het vele water en de unieke ligging op zowel de Utrechtse Heuvelrug als in de Gelderse Vallei maken van een rondje golf op Golfclub Anderstein een heerlijke sportieve ontspanning in de natuur. Negen holes op de Utrechtse Heuvelrug, negen holes op de Gelderse Vallei en negen holes op de heide zorgen voor een enorme variatie in de spelbeleving.

Ga naar de website van Golfclub Anderstein

Historie en populariteit

Zoals reeds eerder vermeld wint de golfsport in Nederland enorm aan populariteit. Zo ook in Maarsbergen, waar dagelijkse vele tientallen sportievelingen een balletje komen slaan. De baan waarop ze dat doen is in 1986 ontworpen door de bekende baanarchitect Joan Dudok van Heel. In 1991 is de baan verder uitgebreid door Gerard Jol en Van Aalderen.

Locatie

De baanarchitecten hebben stuk voor stuk de karakteristieken die de natuurlijke omgeving kenmerken weten te bewaren. Dit heeft geresulteerd in een prachtig stukje natuur waar flora en fauna nadrukkelijk aanwezig zijn. Wie tijdens het spel goed oplet kan tussen eiken, berken, wilgen, elzen, meidoornen, kattestaarten en inlandse berenklauwen zomaar kleine salamanders, groene en bruine kikkers en kramsvogels tegenkomen. En ook de kleine en grote lijster fluiten hier in alle rust vrolijk hun lied.

Programma / activiteiten

Iedereen is welkom op Golfclub Anderstein, mits in het bezit van een NGF-kaartje met GVB (Golfvaardigheidsbewijs), EGA-handicap of een jeugdkaart van de NGF. Reserveren is wel gewenst. En na afloop kan er nog heerlijk nagetafeld worden in restaurant De Maalderije, waar Gerrie Verbeek-Van Os de scepter zwaait.

Stats & tags


Maarsbergen, Utrecht, Nederland
Golf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling