Introductie

Het Goors Historisch Museum is een museum dat bezoekers de geschiedenis van Goor laat zien. De collectie omvat onder meer archeologische zaken en vondsten uit de textielperiode en voorwerpen die verbonden zijn met de kastelen en de havezaten uit de omgeving van Goor. Het museum dat zich in het voormalig NS Station van Goor bevindt, organiseert naast de permanente tentoonstelling en vaste collectie regelmatig ook wisselende exposities, gebaseerd op een bepaald thema. Het Goors Historisch Museum is een bezoek dan ook meer dan waard.

Ga naar de website van Goors Historisch Museum

Historie en populariteit

Wanneer het Goors Historisch Museum haar deuren voor publiek heeft opengesteld is niet exact bekend. Wel is bekend dat in 2002 de Stichting Historisch Goor is ontstaan. Deze stichting is voortgekomen uit de fusie van de Stichting Goors Historie, die was opgericht in 1979 en de Stichting Oudheidkamer Goor, welke in 1955 was opgericht. Het museum werd in 2007 als geregistreerd museum officieel erkend. Jaarlijks nemen veel bezoekers een kijkje in het Goors Historisch Museum.

Locatie

Het Goors Historisch Museum is te vinden in de stad Goor, in de provincie Overijssel. Het museum is gevestigd in het voormalig NS Station van Goor en is alleen toegankelijk tijdens de openingsuren van het VVV Hof van Twente, dat hier ook is gevestigd. Het museum is goed bereikbaar en de toegang is bovendien gratis.

Programma / activiteiten

In het Goors Historisch Museum brengt men de Goorse geschiedenis tot leven. Door middel van een maquette en archeologische vondsten krijgen bezoekers een goede indruk hoe de Goorse stad er uitzag omstreeks 1560. Ook wordt er aandacht besteed in het museum aan het textielverleden van de stad.

Naast de permanente tentoonstelling zijn er eveneens regelmatig wisseltentoonstellingen zoals die over poppen en hun garderobe. Bovendien organiseert het Goors Historisch Museum evenementen en activiteiten zoals de ‘Kom Kiekjes Kieken-middag’. Leuk voor alle leeftijden!

Stats & tags


Goor, Overijssel, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling