Introductie

Altijd al willen weten hoe likeuren, jenevers, bitters, kruidenbitters en likorettes gemaakt worden. Kom dan naar Graanbranderij de IJsvogel in het Limburgse Arcen. In deze ambachtelijke distilleerderij wordt alcohol gestookt uit bier en wijn. Het paradepaardje van de graanbranderij is de op eikenhouten vaten gelagerde korenwijn. Maar ook de aspergelikeur, de blauwe bessen likorette en de fruitsaplikorettes zijn een genot voor de smaakpapillen. En genot voor bij de koffie en thee wordt bij Graanbranderij de IJsvogel geproduceerd onder de toepasselijke naam Koffie Genot en Thee Genot.

Ga naar de website van Graanbranderij de IJsvogel

Historie en populariteit

Graanbranderij de IJsvogel is gevestigd in ‘De Wijmarsche Watermolen, een prachtig gerestaureerde watermolen, ooit toebehorend aan de heren van kasteel de Heerlyckheit van Arcen. Jaarlijks bezoeken vele tienduizenden toeristen Arcen.

Locatie

Graanbranderij De IJsvogel ligt in het prachtige Arcen. En de graanbranderij is zeker niet het enige hoogtepunt van het vestingstadje aan de Maas. Even zozeer een bezoekje waard zijn de Kasteeltuinen. Hier wanen bezoekers zich, te midden van de mooiste tuinen van Nederland, in vroegere tijden. Een bezoekje aan de graanbranderij valt eveneens te combineren met een heerlijk dagje ontspannen in de thermaalbaden van Arcen. Uit een 892 meter diepe bron welt hier thermaalmineraalwater op dat een constante temperatuur heeft van 35-36 graden. En meer in het verlengde van de graanbranderij ligt een bezoek aan de brouwerij van Hertog Jan, waar nog altijd op ambachtelijke wijze heerlijke bieren gebrouwen worden. Kortom, Arcen heeft enorm veel te bieden.

Programma / activiteiten

Een bezoek aan Graanbranderij de IJsvogel en aan de Wijmarsche Watermolen is niet alleen een boeiende, maar ook een leerzame en vooral leuke ervaring. Te meer omdat je met een bezichtiging twee vliegen in een klap slaat. Aan de ene kant maak je kennis met het ambacht van molenaar terwijl je aan de andere kant ook de nodige wetenswaardigheden te horen krijgt over het ambacht van alcoholstoker. Een bezoekje wordt uiteraard afgesloten met een lekkere neut!

Stats & tags


Arcen, Limburg, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling