Introductie

Het Grachtenfestival vindt jaarlijks doorgaans in augustus plaats op diverse bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam. Het is een festival dat voornamelijk is gericht op de klassieke muziek. Gedurende tien dagen lang dient de stad als podium voor jong muzikaal talent van eigen bodem. Bezoekers worden meegevoerd langs unieke locaties en beleven een verrassende muzikale reis. Elk jaar wordt gekozen voor een ander thema, waarmee ensembles en gerenommeerde solisten een prachtig festival concertprogramma samenstellen. Het Junior Grachtenfestival maakt eveneens deel uit van het jaarlijkse Grachtenfestival.

Ga naar de website van Grachtenfestival

Historie en populariteit

In 1998 werd rondom het Prinsengrachtconcert de eerste editie georganiseerd van het Grachtenfestival. Destijds duurde het festival drie dagen. In de loop der jaren is het immens populaire evenement tot een 10-daags festival uitgegroeid. Op verschillende locaties in de binnenstad van Amsterdam vinden meer dan 150 concerten plaats. Vanwege de enorme belangstelling zijn tegenwoordig tevens locaties in Noord, het IJ en de Zuidas betrokken bij het festijn. Dat het festival bekend staat om zijn vernieuwende en verrassende karakter blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Ruim 47.000 bezoekers mag het Grachtenfestival jaarlijks verwelkomen in de stad.

Locatie

Het Grachtenfestival vindt jaarlijks plaats in onze hoofdstad Amsterdam, gelegen in de provincie Noord-Holland. De stad is met de auto goed te bereiken. Parkeren kan in de betaalde parkeergarages of aan de rand van de stad, waarvandaan bezoekers de tram, metro of trein kunnen nemen. Alle locaties van het festival zijn gemakkelijk per openbaar vervoer bereikbaar.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen tijdens het Grachtenfestival 10 dagen lang op verschillende bijzondere locaties in het centrum van Amsterdam genieten van klassieke muziek. Jong Nederlands muzikaal talent laat tijdens het festival iedere dag opnieuw van zich horen. Deze muzikale reis langs hotels, musea, theaters en op rondvaartboten biedt opzienbarende, muzikale belevenissen.

Daarnaast worden tijdens het evenement eveneens voorpremières ten gehore gebracht die later in het jaar elders in het land uitgevoerd worden op diverse podia en is er tevens een Junior Grachtenfestival met speciale programma’s voor kids tot 12 jaar. Er worden workshops gegeven en voor de allerkleinsten zijn er dreumes, baby- en peuterconcerten. Het Grachtenfestival is bijzonder geschikt voor muziekliefhebbers die houden van de klassieke richting.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling