Introductie

Stadjers en studenten maken de dienst uit in de stad Groningen. In de hoofdstad van de gelijknamige provincie en veruit de grootste stad van het noorden van Nederland is altijd wat te beleven. Of het nu de prachtige binnenstad is, een van de vele leuke kroegen of restaurantjes of de vele evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd, Groningen heeft het. Niet voor niet luidt het credo: er gaat niets boven Groningen. En een ieder die Groningen al een keer met een bezoekje heeft vereerd zal dat zonder enige tegenspraak beamen.

Ga naar de website van Groningen

Historie en populariteit

De historie van Groningen rijkt tot diep in de middeleeuwen. Maar door zijn relatief geïsoleerde ligging in het uiterste noorden van ons land was dit vooral en opzichzelfstaande geschiedenis. Eeuwenlang deed de stad dienst als regionaal voorzieningscentrum. Maar dankzij een bloeiende universiteit en bemoeienissen van politiek Den Haag om ook het noorden van het land economisch te ontwikkelen groeide Groningen uit tot een bijzondere stad die in heel Nederland bekend staat om de relaxte sfeer. Een sfeer die de stad vooral te danken heeft aan de ruim 50.000 studenten, waarvan er maar liefst 30.000 in de stad zelf wonen.

Bezienswaardigheden

Hoewel de Groningse binnenstad de Tweede Wereldoorlog bepaald niet ongeschonden is doorgekomen, kent de stad nog vele bijzondere bezienswaardigheden. Het symbool van de stad is de Martinitoren. Een beklimming van deze toren resulteert in een fabuleus uitzicht over de stad en de provincie. Op cultureel gebied is het Groninger Museum een echte publiekstrekker. Andere musea die het bezoeken waard zijn, zijn het Universiteitsmuseum, het Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Grafisch Museum.

Evenementen

Zoals het een echte studentenstad betaamt kent Groningen een enorm divers aanbod aan evenementen. Op muziekgebied is de bekendste wellicht het jaarlijkse Eurosonic Noorderslag festival waar talentvolle bands uit Nederland en Europa optreden. De KEI-week is de introductieweek voor de nieuwe lichting Groningse studenten. Maar de KEI-week is niet alleen voor studenten de moeite waard om te bezoeken. Andere bijzondere evenementen zijn de Nacht van Groningen en de 4 mijl, beide hardloopwedstrijden, het Gideon Festival, New Attraction en Swingin’ Groningen, alle drie muzikale festivals en de Nacht van Kunst & Wetenschap.

Stats & tags


Groningen, Groningen, Nederland
Steden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling