Introductie

De Grote Kerk Goes ofwel de Maria Magdalenakerk is een beeldbepalend gebouw in het hart van de stad. De kerk is voor kerkdiensten in gebruik, maar wordt daarnaast eveneens voor uiteenlopende evenementen en activiteiten gebruikt. Met uitzondering van de wintermaanden, is de imposante kerk meerdere dagen in de week voor publiek opengesteld. Bezoekers kunnen onder meer het bijzondere orgel en de indrukwekkende architectuur bezichtigen. De Grote Kerk Goes kent een rijke historie.

Ga naar de website van Grote Kerk Goes

Historie en populariteit

De Grote Kerk Goes vindt hoogstwaarschijnlijk zijn oorsprong in de tweede helft 12e eeuw. Door de eeuwen heen onderging de kerk verschillende grootscheepse verbouwingen, waarna het eind 1578 in hervormde handen overging. De kerk werd in 1641-1643 aangevuld met een orgel, welke in 1704-1711 weer werd uitgebreid.

Locatie

In de kerk bevinden zich vele grafzerken uit de 15e, 16e en 17e eeuw en geregeld ontvangt de kerk schenkingen en nalatenschappen. In 1998-2000 onderging de kerk opnieuw een grondige restauratie waarbij onder meer de houten vloeren door plavuizen werden vervangen. De Grote Kerk Goes is niet alleen geliefd bij de inwoners van Goes zelf, want ook dagjesmensen, toeristen en groepen nemen graag een kijkje in het imposante gebouw.

Programma / activiteiten

De Grote Kerk Goes is gelegen in het centrum van de stad Goes, op het schiereiland Zuid-Beverland in de provincie Zeeland. Vanwege de centrale ligging, in het hart van de stad, is de kerk prima met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer te bereiken.

De Grote Kerk Goes is vooral tijdens de zomermaanden meerdere dagen per week opengesteld voor bezoekers. Behalve bezichtigingen en kerkdiensten is de kerk ook zeer geliefd bij zang-, muziek- en orgelkenners. De flexibel en stijlvolle kerkruimte is geschikt voor kleine en grote evenementen. Zo kan de kerk onder andere gebruikt worden voor orgelconcerten, beurzen, lezingen, rouw- en uitvaartdiensten, tentoonstellingen en radio- en televisieopnamen. Daarnaast is de sfeervolle ambiance van de Grote Kerk Goes uitermate geschikt voor feestelijkheden, plechtige bijeenkomsten, zakelijke vergaderingen of colleges.

Stats & tags


Goes, Zeeland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling