Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

In het Zuid-Limburgse Valkenburg aan de Geul kunnen toeristen op avontuur onder de grond. In de grotten bevindt zich niet alleen de bekende steenkolenmijn, maar ook het kalkstenen Grottenaquarium.

Ga naar de website van Grottenaquarium Valkenburg

Historie en populariteit

Het Grottenaquarium werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw opgericht. Het is één van de toeristische attracties van Valkenburg waarbij bezoekers onder de grond komen. In het verleden werd er uit de groeve mergel gewonnen, maar in het gangenstelsel staan tegenwoordig verschillende aquaria met bijzondere vissen. In het Grottenaquarium is de temperatuur altijd zo’n 20 graden. Veel toeristen brengen een bezoekje aan het aquarium tijdens een dag of weekendje Valkenburg, maar de attractie trekt ook deskundigen uit onder meer Duitsland, Frankrijk, Rusland en Amerika.

Locatie

Het aquarium ligt in de Limburgse mergelstad Valkenburg aan de Geul, halverwege de Cauberg in de Trichterberggroeve.

Programma / activiteiten

Het Limburgse Grottenaquarium kunt u ook prima bezoeken als het regent of wanneer het koud is. In het aquarium is de temperatuur namelijk altijd constant. In de grot kunt u maar liefst 32 aquaria bekijken. Een gids zal u rondleiden door de donkere ruimte. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de katvis, de piranha’s, de longvis of de sidderaal. En heeft u de giftige kogelvis al ontdekt, die zich op kan blazen tot hij zo groot is als een tennisbal? Naast bijzondere vissen zwemmen er ook verschillende amfibieën in de aquaria, zoals de drie angstaanjagende kaaimannen. De gids kan u vertellen wat deze bijzondere dieren eten en hoe zij jagen op een prooi. In de grot leeft ook een echte krokodil, met de naam Truus. Ook dit bijzondere beest kunt u bewonderen in het Grottenaquarium. De openingstijden kunt u vinden op de website van het aquarium.

Stats & tags


Valkenburg aan de Geul, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling