Introductie

Altijd al meer willen weten over de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Den Haag? Breng een bezoekje aan het Haags Historisch Museum en spijker uw kennis bij.

Ga naar de website van Haags Historisch Museum

Historie en populariteit

In de achttiende eeuw hingen er een aantal bijzondere groepsportretten van magistraten in het oude stadhuis aan de Haagse Groenmarkt. Later kwamen er ook stadsgezichten bij. In 1871 verhuisde de complete collectie naar een pand aan de Lange Beestenmarkt. Eigenlijk was dat het eerste Haagse gemeentemuseum. Maar omdat de collectie steeds sneller groeide, werd het gebouw al snel te klein. Opnieuw verhuisde de collectie, eerst naar de Sint Sebastiaansdoelen en later naar het Gemeentemuseum Den Haag aan de Stadhouderslaan, dat in 1935 geopend werd. In 1986 werd besloten om de afdeling Haagse Historie opnieuw tentoon te stellen in de Sint Sebastiaansdoelen. Het Haags Historisch Museum was met dat besluit een feit. In 2010 bezochten 41.000 mensen het museum.

Locatie

Het Haags Historisch Museum aan de Vijverhof is vanaf station Den Haag Centraal te voet bereikbaar, maar u kunt ook voor een bus of tram kiezen. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren in één van de nabijgelegen parkeergarages. In het centrum van Den Haag geldt wel overal betaald parkeren. Een bezoek is goed te combineren met een bezoek aan Museum De Gevangenpoort, dat aan de overzijde van de Vijverhof ligt.

Programma / activiteiten

In het Haags Historisch Museum zijn onder andere schilderijen, poppenhuizen, meubels en portretminiaturen te bewonderen. Topstukken zijn bijvoorbeeld de kerkschat uit de Grote Kerk uit de zestiende eeuw, het schilderij ‘Gezicht op Den Haag’ uit de zeventiende eeuw en de maquette van het vuurwerkpaviljoen uit de achttiende eeuw. Kinderen kunnen een spannende speurtocht volgen door het museum. Voor groepen die vooraf contact opnemen met het museum, kunnen privé rondleidingen of stadswandelingen georganiseerd worden.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling