Introductie

In het Hash Marihuana Hemp Museum krijgen bezoekers uitgebreid de kans zich te laten informeren over het historische en huidige gebruik van de cannabis plant. Maar ook de religieuze, culturele en geneeskundige aspecten komen aan bod. Er wordt onder meer stil gestaan bij het belang van cannabis voor de landbouw, industrie en het milieu. Daarnaast is er een echte henneptuin in het museum aanwezig met levende planten. Men kan diverse antieke objecten, waaronder hennepverwerkingstuigen uit de 18e eeuw bezichtigen, alsook ook schilderijen die het thema hennep in de geschiedenis laten zien.

Ga naar de website van Hash Marihuana & Hemp Museum

Historie en populariteit

Het Hash Marihuana Hemp Museum is in 1985 geopend voor publiek. Vanaf die tijd hebben al vele geïnteresseerde mensen de permanente expositie bezocht. Jaarlijks mag het museum zo rond de 75.000 bezoekers verwelkomen. Deze bezoekers komen uit alle delen van de wereld. Het Hash Marihuana Hemp Museum is uniek in zijn soort. Daarom past een bezoek aan dit museum perfect tijdens een toeristisch bezoek aan de stad Amsterdam.

Locatie

Het Hash Marihuana Hemp Museum is gelegen op de Wallen, in de rosse buurt van onze hoofdstad Amsterdam, provincie Noord Holland. Naast de bekende roze ramen, zijn in deze buurt eveneens talloze coffeeshops en café’s gevestigd. De eigenaren van het museum beheren naast het museum eveneens een hennepzaadwinkel. Het museum is goed met eigen auto en het openbaar vervoer te bereiken. Parkeren kan in de nabij gelegen parkeergarages en vanaf het NS Station loopt men zo naar het museum toe.

Programma / activiteiten

Het Hash Marihuana Hemp Museum is een ware trekpleister. Alle toepassingen en aspecten van de hennepplant komen in het museum dan ook aan de orde. Naast de geschiedenis, het gebruik en de functie van de hennepplant bezit het museum eveneens enkele hennepverwerkingstuigen die stammen uit de 18e eeuw. In de echte henneptuin worden levende wietplanten getoond, waar bezoekers aan kunnen voelen en ruiken.

Er wordt in het museum niet alleen aandacht besteed aan het recreatieve gebruik van de hasj, maar ook de diverse functies van wiet worden belicht. Zo worden hennepplanten bijvoorbeeld al honderden jaren geplukt en gebruikt voor de fabricage van onder meer kleding of voor het maken van papier en touw.

Naast het Hash Marihuana Hemp Museum is er ook nog een kleine souvenirshop aanwezig waar bezoekers kleding, rookartikelen en zaadjes kunnen kopen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuurhistorische Musea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling