Introductie

Muziekliefhebbers uit de wijde omgeving van Zwolle zullen er met enige regelmaat voor het podium of aan de bar staan. Poppodium Hedon brengt al sinds 1973 een keur aan muziek. Van rock tot house en van salsa tot tango, alles wat ook maar iets met muziek te maken heeft wordt er geprogrammeerd. En met succes, want niet voor niets werd Poppodium Hedon in 1995 uitgeroepen tot beste poppodium van ons land.

Ga naar de website van Hedon

Historie en populariteit

Zoals gezegd is Poppodium Hedon ontstaan in 1973. Sinds 1996 is Hedon gevestigd op de huidige locatie De Branie, aan de Burgemeester Drijbersingel aan rand van het centrum van Zwolle. De grote zaal biedt plaats aan 500 muziekliefhebbers, die dankzij de ruim 150 activiteiten die Hedon jaarlijks organiseert maar weinig thuis hoeven te zitten, als ze willen natuurlijk. Activiteiten variëren van danceparty’s met vette housebeats en metalconcerten met zompige baslijnen en snerpende gitaren tot aan intieme singer/songwriter concerten. Voor ieder wat wils en dat is ook het uitgangspunt van Hedon. Een programmering voor een zo breed mogelijk publiek.

Locatie

Naast Poppodium Hedon scoort Zwolle ook op andere culturele vlakken een dikke voldoenden. Het Stedelijk Museum Zwolle bijvoorbeeld neemt de bezoeker mee in de roemrijke geschiedenis van de stad. Zo wordt onder andere de rol van de stad belicht in de ontwikkeling van de Moderne Devotie. Deze religieuze stroming was het antwoord op het steeds meer individualistisch en materialistisch worden van de maatschappij. De Moderne Devotie, die ontstond in het prachtige, even zuidelijker gelegen Deventer, werd verder ontwikkeld in Zwolle. Een ander pareltje op cultureel gebied is Museum de Fundatie in het Paleis aan de Blijmarkt. Dit museum herbergt een bijzondere collectie schilderijen uit de negentiende en twintigste eeuw van onder andere Cobra schilders Karel Appel en Corneille, maar ook van Mondriaan en Jan Toorop. Daarnaast hangen er ook schilderijen uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw en zijn er beeldhouwwerken van onder andere Pierre Rodin te bewonderen.

Programma / activiteiten

Met ruim 150 jaarlijkse activiteiten organiseert Hedon voor elk wat wils. Benieuwd of er een optreden voor jou bij zit? Raadpleeg dan de website voor de meest actuele concertagenda. En wees er snel bij, want de zaal verkoopt snel uit.

Stats & tags


Zwolle, Overijssel, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling