Introductie

Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen is een uitgestrekt en veelzijdig park. Compleet met bezoekerscentrum, paviljoen, gezellig terras en kindertuinen. In het winkeltje zijn streekproducten verkrijgbaar.

Ga naar de website van Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen

Historie en populariteit

Het natuurgebied Tussen de Venen is in 2006 opnieuw ingericht door Staatsbosbeheer.

Locatie

Tussen de Venen ligt ten oosten van Groningen in de plaats Muntendam. Met de auto is het park uitstekend bereikbaar. Komt u met het openbaar vervoer, houdt u dan rekening met een wandeling van 20 minuten vanaf de bushalte.

Programma / activiteiten

Heemtuin en Natuurpark Tussen de Venen bestaat uit een heemtuin, kindertuinen, boomgaard, bijenstal, klimaatbosje, vlindertuin, een paviljoen, winkel, bezoekerscentrum en een natuurpark. Al met al beslaat Tussen de Venen zo’n 50 hectare. Met de auto is het natuurterrein uitstekend bereikbaar. Komt u met het openbaar vervoer, houdt dan rekening met een wandeling van twintig minuten vanaf de bushalte. Het natuurpark valt vooral op door de diversiteit van het landschap. U wandelt hier langs vennen, stuifduinen, bos en open vlakten. Door de variëteit aan biotopen is de flora en fauna divers. De Heemtuin is ongeveer tien hectare groot. Vrijwilligers zorgen voor het onderhoud van de poeltjes, vijvers, sloten de heidevelden en het bos. Bij het paviljoen en het bezoekerscentrum is een terras. Hier kijkt u uit over de kruidentuin en de vlindertuin. Hoogstamfruit siert de boomgaard naast de Heemtuin. Kinderen kunnen heerlijk spelen in de Kleuter Ontdek Tuin en de Kleine Beestjes Tuin. De tuin en het natuurpark zijn vrij toegankelijk. Het informatiecentrum en het paviljoen zijn ook dagelijks geopend, zij het op gezette tijden. Honden zijn toegestaan.

Stats & tags


Muntendam, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling