Introductie

Om de fascinerende wereld van Heineken te doorgronden volstaat een museum niet. Dat is wat de bedenkers van de Heineken Experience bedachten toen ze hun concept ontwikkelden voor een plek waar het biermerk de zintuigen maximaal weet te prikkelen. Een plek waar bezoekers zien, horen, smaken en vooral genieten. Een plek die past bij wat misschien wel ’s werelds meest bekende bier is.

Ga naar de website van Heineken Experience

Historie en populariteit

De Heineken Experience is gevestigd in de voormalige brouwerij van Heineken. Het gebouw aan de Stadhouderskade is gebouwd in 1867 en tot 1988 heeft het dienst gedaan als brouwerij. Nadat een deel van het gebouw werd afgebroken is het resterende deel van het gebouw in 1991 in gebruik genomen als museum. In 2001 heeft het museum zijn huidige naam gekregen: de Heineken Experience. Jaarlijks ondergaan bijna 400.000 bezoekers een ‘real-life’ Heineken ervaring.

Locatie

De Heineken Experience is gevestigd in de voormalige brouwerij aan de Stadhouderskade, aan de rand van het centrum van Amsterdam, tegenover het Weteringplantsoen. De Heineken Experience is prima te bereiken met zowel openbaar vervoer als met de auto. Tramlijnen 16 en 24, halte Stadhouderskade, stoppen voor de deur.

Programma / activiteiten

In de Heineken Experience is er veel aandacht voor vakmanschap. Door ingrediënten te ruiken, te proeven en te voelen maken bezoeker kennis met meer dan 150 jaar vakmanschap. In de historische brouwkamer betreden bezoekers de ziel van het wereldberoemde biermerk. Een 4D belevenis laat de bezoeker ervaren hoe het is om als bier gebotteld te worden. Daarnaast krijgt iedereen de kans om in een eigen Heineken film te spelen of een gepersonifieerde bierfles te ontwerpen. Interactieve mogelijkheden te over in de Heineken Experience. Een bijzondere show laat zien dat Heineken het meest internationale bier op onze planeet is. En omdat bier kijken, bier doen, bier proeven, bier ruiken en bier voelen dorstig maakt kan de dorst gelest worden in het Heineken Café. Hier kan de ware liefhebber in een gemêleerd gezelschap van wereldburgers napraten over de enige echter Heineken Belevenis.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling