Introductie

De Hermitage Amsterdam heeft een overeenkomst gesloten met de Russische overheid om samen met het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg, tentoonstellingen te produceren. Voorheen zat hier 324 jaar lang een verpleegtehuis totdat het plaatsmaakte voor dit museum. Het prachtige gebouw zit aan de Amstel en had binnen een jaar na zijn officiële opening in 2009 ruim 1 miljoen bezoekers.

Ga naar de website van Hermitage Amsterdam

Historie en populariteit

Het gebouw van de Hermitage Amsterdam was ruim 3 eeuwen lang een tehuis voor ouderen genaamd het Amstelhof. Aan het einde van de twintigste eeuw bleek dat de zorginstelling niet meer voldeed aan de eisen van die tijd en werd gezocht naar een nieuwe bestemming. Sinds juni 2009 is deze bestemming gevonden in de vorm van de Hermitage Amsterdam. Drie architectenbureau’s hebben aan de verbouwing gewerkt: Hans van Heeswijk Architecten (gebouw), Michael van Gessel (tuin) en Merkx + Girod Architecten (interieur).

Locatie

Het museum is gevestigd in het gebouw de Amstelhof, gelegen aan de Amstel tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht.

Programma / activiteiten

Vanaf de start van de Hermitage Amsterdam stond vast dat educatie een belangrijk onderdeel zou zijn van de vestiging. Net als in Sint-Petersburg wordt er veel aandacht aan scholing van jonge kinderen besteed. Er is inmiddels een educatieprogramma van 3 onderdelen opgezet: Hermitage School, Hermitage Atelier en Hermitage Academie. Uitgangspunt van alle 3 is: het ontwikkelen van kunstzinnig inzicht en talent bij kinderen. Raadpleeg de website voor de meest actuele activiteitenagenda en prijzen.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling