Introductie

Op een prachtige plek in Naarden ligt een waar paradijsje voor dieren en dierenliefhebbers. Net buiten de vestinggracht liggen kinderboerderij de Pluimgraaf en Hertenkamp Naarden. Herten en pauwen bewonen het hertenkamp, terwijl varkens, cavia’s, konijnen, schapen, vogels, kippen en geiten elkaar op de kinderboerderij gezelschap houden. De dieren mogen gevoerd worden en de konijnen mogen zelfs geknuffeld worden. Een fijne plek dus op een bijzondere plek.

Ga naar de website van Hertenkamp Naarden

Historie en populariteit

Het was de Shetlandpony van de familie Krijnen die in 1970 de aanzet gaf tot de oprichting van kinderboerderij Pluimgraaf. Het hertenkamp bestond toen al en stond onder beheer van de heer Krijnen, die brugwachter was van de brug aan de Van Wettumweg in Naarden. De Shetlandpony trok veel bekijks en nadat de heer Krijnen de gemeente toestemming had gevraagd voor het plaatsen van een omheining werd het plan voor een kinderboerderij geboren. Al snel groeit de kinderboerderij en in 1980 neemt de gemeente Naarden het beheer over van de heer Krijnen en krijgt de Pluimgraaf steeds meer de uitstraling die het nu heeft. En al die jaren weten kinderen uit de hele omgeving de kinderboerderij te vinden.

Locatie

De kinderboerderij en het hertenkamp liggen net buiten de grachten van de oude vestingstad Naarden. Een bezoek aan kinderboerderij en hertenkamp is dan ook prima te combineren met een bezoek aan het pittoreske stadje. Talloze bezienswaardigheden zoals de vesting zelf, maar ook de Grote kerk, de stadspoorten, de bastions en de ravelijnen, het Spaanse Huis en het prachtige stadhuis, maken van een wandeling door het stadje een heerlijke dagje uit. Maar ook het nabijgelegen natuurgebied het Naarderbos geldt als een bijzondere plek om te recreëren.

Programma / activiteiten

De Pluimgraaf is een leuke plek voor een kinderfeestje. Een kinderfeestje duurt in de regel ongeveer twee uur en er zijn programma’s voor zowel jongere als oudere kinderen. Daarnaast worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Deze worden gecommuniceerd via de lokale media en op de kinderboerderij zelf.

Stats & tags


Naarden, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling