Introductie

Wie op zoek is naar een vitaminerijk park voor het hele gezin, gaat naar Aardbeienland. In Aardbeienland kunnen bezoekers een hele dag plezier beleven tussen de aardbeien, in het museum, in het kabouterbos en op nog veel meer plaatsen. Er is zelfs een mogelijkheid om zelf aardbeien te plukken. Er worden veel attracties aangeboden die allemaal in het teken staan van aardbeien en waarbij nog veel te leren valt. Ook oudere rassen aardbeien die door veel mensen al vergeten zijn, komen hier weer tot leven.

Ga naar de website van Het Aardbeienland

Historie en populariteit

In het jaar 1957 is de buiten aardbeienteelt als productiebedrijf begonnen. Het themapark is uit dit productiebedrijf ontstaan. Aarbeienland is sinds 1998 geopend voor bezoekers van jong tot oud. Hoe weet men zeker of de aardbeien vers zijn? Bij Aardbeienland weet men dit zeker, want de aardbeien worden rijp en dus ook rood geplukt. De aardbeien hebben hierdoor een zoete smaak.

Locatie

Omdat iedereen zelf ook aardbeien mag plukken in Aardbeienland is het een erg populair museum geworden. Niet alleen gezinnen komen naar Aardbeienland, ook scholen en kinderfeestjes organiseren hun middag hier. Elk jaar mag het attractiepark dan ook vele bezoekers verwelkomen, die aardbeien komen plukken om ze vervolgens lekker op te eten.

Programma / activiteiten

Aardbeienland is gelegen in het plaatsje Horst in de provincie Limburg en te herkennen aan de reuzegrote aardbei bij de ingang. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is Aardbeienland te bereiken. Het park is geopend van 1 april tot en met 31 oktober.

In Aardbeienland is veel te doen. Zo kunnen bezoekers kiezen voor een rondleiding door het park. Op deze manier komen zij alles over aardbeien te weten. In het aardbeienbos kunnen de allerkleinsten heerlijk rennen en wandelen tussen de aardbeien. Het aardbeienmuseum vertelt de geschiedenis van de aardbei en op het aardbeienterras zijn allerhande overheerlijke aardbeiengerechten te proeven. Natuurlijk is er het zelfplukveld, waar men naar hartenlust aardbeien kan plukken en in de winkel zijn lekkere aardbeienproducten, zoals jam, likeur en sappen te koop.

Scholen kunnen hier eveneens terecht voor een leuke leerzame middag, groepen kunnen kiezen uit diverse arrangementen en wie jarig is kan hier zijn of haar verjaardag vieren door het aardbeien avontuur aan te gaan.

Stats & tags


Horst, Limburg, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling