Introductie

Wie op zoek is naar een avontuurlijke dagattractie in de regio Zeeland, kan terecht in het Arsenaal Vlissingen. Maak kennis met spannende piratenattracties, kruip in de huid van een piraat en ervaar wat zij allemaal moeten trotseren. Sta oog in oog met een levensechte haai of speur de Westerschelde af op 65 meter hoogte.

Ga naar de website van Het Arsenaal

Historie en populariteit

Op de plek waar nu het Arsenaal staat is Michiel Adriaanszoon de Ruyter geboren in 1607. Zijn geboortehuis is op last van Napoleon gesloopt om plaats te maken voor een hospitaal. Zo ver is het echter nooit gekomen, omdat de Fransen ons land in 1814 verlieten. De Nederlandse Staat heeft er toen een militair hospitaal laten bouwen. Nadat de laatste soldaten het Arsenaal verlaten hadden, deed het gebouw dienst als opslagdepot van Defensie en 1981 kwam het leeg te staan. Vanaf die tijd werd het idee geboren en is het huidige Arsenaal ontstaan. Het Arsenaal is bijzonder populair bij bezoekers van alle leeftijden. Zowel kinderen met ouders en families als senioren beleven een spannende tijd bij deze piratenattractie.

Locatie

Het Arsenaal is gelegen in Vlissingen. Vanwege de centrale ligging, zeer nabij het centrum is het Arsenaal zowel per trein, bus als per auto en boot te bereiken. Parkeergelegenheid rondom het Arsenaal is aanwezig, echter zijn dit wel betaalde gemeentelijke parkeerplaatsen.

Programma / activiteiten

Het Arsenaal laat zien hoe het er in de tijd van de piraten aan toe ging. Maak kennis met Kapitein Zwartbaard en ga mee op avontuur. In het piratenhol kan men ervaren wat zeebenen zijn en wordt het woeste piratenleven uitgebeeld. Stap vervolgens aan boord van de scheepssimulator voor het echte werk. Naast dit grote piratenpark biedt het Arsenaal een uitgebreide collectie met de meest prachtige felgekleurde tropische vissen. Rondleidingen en voederdemonstraties worden regelmatig gegeven. Het Arsenaal is bovendien uitermate geschikt voor arrangementen als schoolreisjes, bedrijfsuitjes, bruiloften, feesten, senioren en groepen.

Stats & tags


Vlissingen, Zeeland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling