Introductie

Het Hoogeland Modeltuinen is een uniek tuincentrum met schitterende, inspirerende modeltuinen van beroemde tuinontwerpers- en architecten. Het bijzondere tuincentrum wordt door cliënten van Iriszorg, een organisatie voor maatschappelijke opvang en verslavingszorg, onderhouden en zorgt daarmee voor hen voor een belangrijke vorm van arbeidstraining. Naast het tuincentrum is er eveneens een gezellig tuincafé en een sfeervolle winkel. Groepen kunnen deelnemen aan diverse leuke workshops in Het Hoogeland Modeltuinen.

Ga naar de website van Het Hoogeland Modeltuinen

Historie en populariteit

Iriszorg is een instelling voor verslavingszorg en maatschappelijk opvang. De organisatie biedt zorg, activiteiten en opvang aan kwetsbare mensen die niet in staat zijn, tijdelijk of langer, op eigen benen te staan. Vanuit dit oogpunt is Het Hoogeland Modeltuinen ontstaan, waar zij aan de slag kunnen in het tuincentrum. Er zijn ook andere locaties waar ze werken, waaronder de zorgboerderij, de drukkerij en de kwekerij.

Locatie

Het Hoogeland Modeltuinen is gelegen in Beekbergen, een dorpje in de Veluwe, behorende bij de gemeente Apeldoorn in de provincie Gelderland. Met de auto is het bijzondere tuincentrum gemakkelijk te bereiken vanuit alle delen van Nederland. Vanuit Apeldoorn rijden tevens bussen richting Beekbergen, waardoor het centrum eveneens met het openbaar vervoer bereikbaar is.

Programma / activiteiten

In Het Hoogeland Modeltuinen ontwierpen beroemde architecten en ontwerpers de meest prachtige modeltuinen, die de cliënten van Het Hoogeland zelf mogen onderhouden. Zo is er de kruidentuin, de functionele tuin, de onderhoudsvriendelijke tuin, de vijvertuin, de evenwichtige tuin, de tuin geïnspireerd op het mooie Italië en de tuin waarbij strakke, vlakke lijnen worden gecombineerd met een speelse vormgeving.

In de winkel bij Het Hoogeland Modeltuinen vinden bezoekers een breed assortiment producten die allemaal te maken hebben met huis- en tuintrends. Hierbij valt te denken aan bloemen, vazen, potten, planten, meubels, accessoires, beelden, ornamenten en verse fruit, groenten en eieren van eigen kippen. Een bezoekje aan Het Hoogeland Modeltuinen is uitermate geschikt voor jong en oud en goed te combineren met andere activiteiten in Beekbergen en omgeving.

Stats & tags


Beekbergen, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling