Bezoek Het Klooster Breda voor een ambachtelijk gebakken appeltaart, of blijf een nachtje slapen in de herberg
Het Klooster Breda biedt een oase van rust in hartje centrum Breda en is een perfect startpunt om de stad te verkennen. 

Je logeert in de voormalige verblijven van de paters van dit prachtige rijksmonument. De dag begin je met een heerlijk ontbijt in onze gezellige huiskamer of – bij mooi weer – buiten. Tip: ga niet terug naar huis zonder een wandeling te maken in de sfeervolle kloostertuin!

Ons verhaal
Het Klooster Breda huisvest een leef- en werkgemeenschap voor mensen vanuit dakloosheid. Deze bewoners werken aan hun reïntegratie door mee te draaien in de verschillende kleine bedrijven van Het Klooster Breda: de bakkerij, de herberg / circusresidentie, de zaalverhuur en het naaiatelier van LABÉ.

De bewoners doen het niet alleen, maar met de hulp en inzet van professionals, vrijwilligers en bijzonder personeel. Een deel van hen heeft een afstand tot de arbeidsmarkt en vindt in Het Klooster Breda een dagbesteding en een luisterend oor.

Enerzijds houden we via deze bedrijvigheden – op termijn – financieel onze eigen broek op, zodat we onafhankelijk zijn van structurele subsidie. Anderzijds bieden ze de bewoners zingeving, structuur, eigenwaarde, sociale contacten en een opstap naar een reguliere baan.

De ervaring leert dat bewoners tussen de 2-3 jaar nodig hebben om weer geheel op eigen benen te staan. We werken via de methode van empowerment: bewoners doen het zelf maar krijgen morele en praktische ondersteuning.

Het Klooster Breda werkt de komende tijd toe naar erkenning als een Emmaus Woon- en Werkgemeenschap.

Stats & tags


Breda, Noord-Brabant, Nederland
appeltaart, bakkerij, Breda, herberg, hostel, klooster, labé, monument, overnachten, ruimtes, slapen, stedentrip, tassen, tuin, verhuur, yoga

Overige informatie

Openingstijden

Herberg
Voor meer informatie, prijzen & reserveren, zie onze website.

Bakkerij
Geopend van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur
Ingang via het poortje aan de Nijverheidssingel 391, 4811 VN Breda
Bel 076 562 04 00 of plaats een bestelling op onze website.

Ruimtes
Je kunt alle kanten op in Het Klooster Breda: zowel in de verschillende ruimtes van dit prachtige rijksmonument uit 1889, als in haar historische kloostertuin. Klooster en tuin liggen verrassend rustig in hartje centrum Breda en bieden voldoende, gratis parkeergelegenheid.
Interesse om jouw bijeenkomst – zakelijke of privé – te organiseren in Het Klooster Breda? Kijk dan op de website of neem contact met ons op voor een offerte op maat. Indien gewenst inclusief maaltijd, rondleiding en/of overnachting in onze herberg.

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling