Introductie

Het Kooklokaal in Emmen biedt fantastische mogelijkheden om kennis te maken met het bereiden van voedsel met pure producten. Dat kan in het Kooklokaal op allerlei manieren, want er worden onder meer workshops gegeven en thema avonden gehouden. Samen kokkerellen is het uitgangspunt in het Kooklokaal, waar het bereiden van tapas gecombineerd kan worden met een wijnproeverij, maar ook de Surinaamse keuken ontdekt kan worden. Naast het veelzijdige kookaanbod voor volwassenen is er eveneens gelegenheid voor kinderen om de keuken in te duiken als origineel kinderfeestje.

Ga naar de website van Het Kooklokaal

Historie en populariteit

Rémonde kreeg jaren geleden het idee om een kookstudio te starten in Emmen om iedereen de kans te geven kennis te laten maken met pure gerechten. Samen met haar partner Bert en een team van medewerkers kwam Het Kooklokaal tot stand en vanaf de zomer 2008 wordt het met groot enthousiasme geleid. De bezieling voor het bereiden van pure gerechten slaat dan ook als vanzelf over naar de deelnemers, van kinderen tot volwassenen. Het Kooklokaal heeft een internationaal karakter gekregen, want ook buitenlandse groepen hebben met de kookstudio kennis kunnen maken.

Locatie

Het Kooklokaal is gevestigd in Emmen in de provincie Drenthe en beschikt over een uitgebreide kruidentuin en een gezellig terras. Vanuit alle richtingen kunnen bezoekers met de auto de afslag Emmen-Zuid nemen in de richting van de Industrieterreinen.

Programma / activiteiten

Leren kokkerellen gecombineerd met een grote dosis gezelligheid, dat is waar het in eerste instantie om draait bij het Kooklokaal. Het aanbod van activiteiten is bijzonder divers en geschikt voor groepen, kinderfeestjes en belangstellenden, die deel willen nemen aan een van de workshops. Tijdens de workshops wordt ingegaan op de specifieke technieken in de verschillende keukens.

Bij de groepsarrangementen worden er door de groepsleden gerechten bereid om daar gezamenlijk van te genieten. Bonbons maken, verse pasta’s draaien of leren een high tea te bereiden, behoren allemaal tot de mogelijkheden. Kinderen kunnen tijdens hun feestje kiezen uit onder meer Hollandse lekkernijen, pizza kneden of het koekjesfestijn.

Ook op zakelijk terrein is het Kooklokaal een prima adres. Er zijn diverse ruimtes beschikbaar voor onder andere productpresentaties, lezingen of het geven van cursussen met aansluitend een hapje en een drankje.

Stats & tags


Emmen, Drenthe, Nederland
Entertainment, Kookstudio's

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling