Introductie

Het Land van Jan Klaassen. Daar kijk je poppenkast en is het ouderwets spelen! In het grootste poppentheater van Nederland beleef je samen met Jan Klaassen spannende avonturen. Met een buitenspeeltuin met meer dan 60 speeltoestellen en een indoorspeeltuin. Met een treinreis door kabouterdorp, kapitein zijn op het piratenschip en met zweefauto’s door de lucht sjezen. Op een matje van de Turboglijbaan, verdwalen in het doolhof, afkoelen in de waterspeeltuin, dansen in de minidisco en nog veeeeel meer. Katrijn bakt heerlijke patat, pannenkoeken, maakt heerlijke broodjes en heeft lekker ijs. Ideaal voor kinderfeestjes (pssst de jarige is helemaal gratis).

Ga naar de website van Het Land van Jan Klaassen

Historie en populariteit

In het poppentheater is plek voor maar liefst 500 grote en kleine bezoekers. In het hele park speelt Jan Klaassen de hoofdrol.

Locatie

Het grootste poppentheater van Nederland ligt vlakbij Doetinchem. Met de auto en fiets is het prima bereikbaar. Ook met het openbaar vervoer kunt u hier komen. Vanaf de bushalte is het nog wel een stukje lopen. In de directe omgeving zijn overnachtingsmogelijkheden.

Programma / activiteiten

Poppentheater
Wie kent Jan Klaassen en Katrijn nog niet? Neem dan een kijkje in het grootste poppentheater van Nederland in Het Land van Jan Klaassen. Hier beleven Jan Klaassen en zijn Katrijn vele avonturen. Iedere dag worden deze avonturen van de poppenkastfiguren door een professionele poppenspeler tot leven gebracht. Verhalen waar kinderen ademloos naar luisteren en volwassenen ook stilletjes van mee genieten.

Buitenspeeltuin
In de buitenspeeltuin van 30.000 m2 is het ouderwets spelen met glijbanen, schommels en fietsjes. Lekker sjezen met een matje van de grote Turboglijbaan. Maak salto’s op de airtrampolines, of ga griezelen in het Spookhuis. In het Doolhof krijgt iedereen de slappe lach van de lachspiegels. De allerkleinsten vermaken zich op de wiebeldieren. Ouders loungen op bankjes en kussens onder de bomen.

Indoorspeeltuin
Op 2.000 m2 bevinden zich allerlei speeltoestellen. Voor aapjes die van klimmen houden door de apenkooi, op de klimwand of door klimhuisjes. Van de bovenverdieping naar beneden glijden via het springkussen of door de buisglijbanen. Even lekker swingen in de minidisco en bouw je eigen kasteel in de blokkenhoek. Klim over een 15 meter lange touwbrug, laat jezelf verdwijnen in de verdwijnkamer of vind de weg in het spookhuis en doolhof.

Zweefauto’s
Door de lucht scheuren in een zweefauto? Stap in een auto in de binnenspeeltuin en trappen maar. De auto’s gaan over de monorail en je bekijkt vanaf 4 meter hoogte de hele binnenspeeltuin.

Waterspeeltuin
Bij deze verfrissende attractie ben jij de baas. Lekker afkoelen op warme dagen. In een groot Amsterdams straatdecor pomp je uit verschillende handpompen koel water rechtstreeks uit de grond. Spuit jezelf of iemand anders stiekem nat. Je weet nooit waar het water vandaan komt!

Jan Klaassen Express
De trein gaat rijden als de bel gaat. Wil je mee? Stap maar in. Toet, toet..  We maken buiten een ritje door het Kabouterdorp. Oppassen geblazen! Een hele stoute kabouter spuit alle kinderen stiekem nat. Binnen maak je een ritje met de Great Western express door de goudmijn.

Stats & tags


Braamt, Gelderland, Nederland
Overdekte Speeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling