Introductie

De oude smederij waarin het museum is gevestigd, de unieke stijlkamers en de bijzondere archeologische vondsten maken het museum van de vereniging Het land van Strijen absoluut een bezoek waard.

Ga naar de website van Het Land van Strijen

Historie en populariteit

Op 17 juni 1987 werd de vereniging Het land van Strijen opgericht, met als doel het behoud, de inventarisatie, de uitbreiding en het tonen van de kennis over de regio Strijen. Om dit doel te verwezenlijken, heeft de vereniging verschillende werkgroepen opgericht en geeft het een speciaal verenigingsblad uit. Maar ook een museum mocht natuurlijk niet ontbreken. Op 18 mei 2001 werd het museum Het land van Strijen geopend, nadat de voormalige smederij met de aangebouwde woning aangrijpend gerenoveerd werden.

Locatie

Wie het dorpje Strijen binnenrijdt, kan de Grote- of Sintlambertuskerk niet over het hoofd zien. Tegenover deze prachtige kerk, aan de Kerkstraat 47, staat een mooi, oud gebouw met de letters ‘Het Land van Stryen’. In deze voormalige smederij is het museum gevestigd.

Programma / activiteiten

Hoewel de voormalige smederij ingrijpend is gerenoveerd voordat het gebouw in gebruik werd genomen als museum, kunnen bezoekers iedere twee zaterdag van de maand nog altijd een smid aan het werk zien. Ook zijn er nog oude machines aanwezig en er is zelfs nog een hoefstal voor paarden. Beneden vindt u onder meer een ingerichte stijlkamer met een authentieke bedstede, een bibliotheek met meubels uit het voormalige raadhuis en een keldergedeelte met kantwerk. Van de zolder is een expositieruimte gemaakt waar archeologische vondsten te zien zijn vanaf de ijzertijd. Het museum leent zich uitstekend als huwelijkslocatie. Ook zijn er speciale arrangementen mogelijk voor groepen. Alle informatie hierover is te vinden op de website.

Stats & tags


Strijen, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling