Introductie

Nationaal Park De Hoge Veluwe is het grootste natuurgebied in Nederland dat in particulier bezit is. Er is ontzettend veel te zien en te beleven in dit mooie gebied. De 5400 hectare bos, de vennen, het stuifzand en de heide, er leeft een grote diversiteit aan dieren- en plantensoorten, waaronder een paar uiterst zeldzame soorten. Midden in het park is het Kröller-Müller Museum gelegen en samen met het bezoekerscentrum, het Jachthuis Sint Hubertus en de beeldentuin vormt Nationaal Park De Hoge Veluwe een unieke combinatie van kunst, architectuur, natuur en recreatie voor jong en oud!

Ga naar de website van Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Historie en populariteit

Begin 20e eeuw is gestart met de aanleg van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, door het echtpaar Kröller-Müller. Zij wilden cultuur en natuur samen brengen. Het Jachthuis Sint Hubertus werd gebouwd, het woonhuis van de familie en er werden dieren ingevoerd en kunstwerken aangekocht. Er werd gestart met de bouw van het museum, maar vanaf 1923 werd deze bouw stilgelegd vanwege een ernstige economische crisis. Het Park werd in 1935 ondergebracht in een stichting, Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Door middel van leningen van het Rijk kon het museum worden afgebouwd en kreeg het Park de uitstraling zoals wij deze vandaag de dag kennen. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe heet jaarlijks bezoekers van alle leeftijden welkom.

Locatie

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe in gelegen tussen Apeldoorn, Ede en Arnhem, provincie Gelderland. De ingangen van het park zijn te vinden in Hoenderloo, Schaarsbergen en Otterlo en goed te bereiken per auto en openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

Er is voor iedereen wat te beleven in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Bezoekers kunnen zich door het park op witte fietsen voortbewegen. Het park herbergt een rijke flora en fauna, diverse musea en horeca gelegenheden. Men kan zelf het gebied verkennen te voet per fiets of per paard, maar men kan er ook op uittrekken onder leiding van een boswachter of natuurgids.

In het bezoekerscentrum komt men alles te weten over het landschap, cultuur, wild en historie van De Hoge Veluwe. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd zoals safari’s, rondleidingen, vroeg uit de veren, zwerven door het bos en kindertheater. Daarnaast is het Nationaal Park De Hoge Veluwe eveneens uitermate geschikt voor educatieve doeleinden.

Stats & tags


Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling