Introductie

In het Oranje Voetbal Museum kunnen bezoekers een permanente tentoonstelling bewonderen over het Nederlands elftal. Wanneer het Nederlands elftal speelt, zitten de meeste voetballiefhebbers op het puntje van hun stoel te kijken naar al die oranje spelers die rennen op het veld. Dit gevoel gaat verder in het museum. Hier vindt men een mooie verzameling van onder meer vaantjes, bekers en historische beelden met alle hoogtepunten. Ontdek alles over de oranje helden en laat oude oranje tijden weer even herleven in het bijzondere Oranje Voetbal Museum.

Ga naar de website van Het Oranje Voetbal Museum

Historie en populariteit

Het Oranje Voetbal Museum is een initiatief van de Supporters Club Oranje, de officiële supportersclub van het Nederlands elftal, erkend door de KNVB. Deze club is op 7 augustus 1995 opgericht en is vanaf die tijd alle hoogtepunten, attributen en beelden gaan verzamelen. Vandaag de dag telt de club al meer dan 60.000 leden. Het Oranje Voetbal Museum wordt jaarlijks door vele sportliefhebbers bezocht.

Locatie

Het Oranje Voetbal Museum is centraal gelegen in onze hoofdstad Amsterdam, provincie Noord Holland. Het museum is goed bereikbaar met eigen vervoer, alsook met het openbaar vervoer. In de nabijheid kan men betaald parkeren en vanaf het Centraal Station Amsterdam kan men te voet of met de tram het museum bereiken.

Programma / activiteiten

Het Oranje Voetbal Museum bestaat uit een aantal verdiepingen en op iedere verdieping is een thema te vinden. De begane grond is ingericht als Ambassade van Oranje, het informatiecentrum. De eerste verdieping is ingericht met De Gouden Elf. Dit zijn de beste elf Oranjespelers aller tijden, gekozen door de Supportersclub. Ook zijn hier de statistieken te zien en oranjeliedjes te beluisteren.

De tweede verdieping is uitgerust als thuisbioscoop. Historische beelden worden hier tijdens een film getoond. De derde verdieping staat vol met bezittingen van verzamelaars en de vierde verdieping is de schatkamer van oranje met onder meer bekers en trofeeën. Bezoek de unieke verzameling en onderga het Oranjegevoel in het Oranje Voetbal Museum.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling