Introductie

Museum Het Pakhuis Ermelo is een archeologisch, natuurhistorisch museum ofwel een centrum voor erfgoed, natuur en milieu. Bezoeker kunnen hier op expeditie en duiken in de verre geschiedenis van Ermelo. Zij kunnen botten van mammoeten, scherven en vuurstenen bezichtigen, ruiken en voelen. Men kan op zoek gaan naar vondsten en ervaren hoe het is om archeoloog te zijn. Naaste de vaste collectie worden er eveneens tweemaal per jaar tijdelijke wisselexposities georganiseerd. Daarnaast kunnen zowel jongeren als volwassenen geregeld deelnemen aan allerlei activiteiten in het Museum Het Pakhuis Ermelo.

Ga naar de website van Het Pakhuis Ermelo

Historie en populariteit

Museum Het Pakhuis Ermelo heeft in de zomer van 2010 haar deuren voor publiek opengesteld. Het initiatief om dit centrum voor erfgoed, natuur en milieu tot stand te brengen kwam van de gemeente Ermelo zelf. In 2009 werd een stichting opgericht die het bestuur en beheer in handen kreeg. Uiteindelijk werden er vier partijen betrokken bij Het Pakhuis, te weten de Oudheidkundige Vereniging Ermelo, de Oudheidkamer, de Stichting Molen de Koe en Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo. Museum Het Pakhuis is een levendig en interessant centrum geworden, met een afwisselend programma van activiteiten en tentoonstellingen, zowel voor de regiobewoners als voor toeristen en dagjesmensen.

Locatie

Museum Het Pakhuis is gelegen in Ermelo, provincie Gelderland. Het centrum is goed met eigen vervoer te bereiken en parkeren is gratis voor het museum. Wie met het openbaar vervoer komt, dient rekening te houden met ongeveer 15 minuten loopafstand vanaf het NS Station Ermelo.

Programma / activiteiten

Museum Het Pakhuis Ermelo biedt doorlopende tentoonstellingen en een vaste expositie. Bezoekers kunnen archeologische vondsten, afkomstig uit Ermelo en omgeving bezichtigen of kunnen aan de slag als een echte archeoloog.

Kinderen kunnen hier hun verjaardag vieren en kiezen uit verschillende programma’s zoals op zoek naar de toverstenen, een bijenspel of op ontdekkingsreis met Professor Windkanter. Ook voor scholen biedt het museum diverse educatieve materialen.

Regelmatig worden er activiteiten of evenementen georganiseerd in het centrum voor natuur, milieu en erfgoed zoals ‘Kunst kitsch en uurwerken’, een Honing High Tea of een gezellige kerstmarkt. Kinderen kunnen koekjes bakken, aan een speurtocht meedoen of een vleermuizenfeest bijwonen in Museum Het Pakhuis Ermelo.

Stats & tags


Ermelo, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling