Introductie

Het SnoezelRijk is een unieke 100m2 verhuurbare ruimte voor iedereen die baat heeft of kan hebben bij ontspanning en stimulering van de zintuigen. Hierbij kan gedacht worden aan cliënten met een lichamelijke en /of verstandelijke beperking, minder validen groepen of kinderen met een speciaal dieet. Het SnoezelRijk biedt een fantastische zintuigprikkelende omgeving en is ingericht volgens de 4 jaargetijden; zomer, herfst, winter en lente. Het Snoezelbelevings- en educatiecentrum is te huur voor een uur, een dagdeel of zelfs een dag.

Ga naar de website van Het SnoezelRijk

Historie en populariteit

Ilse Achterberg is de initiatiefneemster achter Het SnoezelRijk. Al meer dan 25 jaar is zij actief als activiteitenbegeleidster en heeft een grote bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van het Snoezelen als behandelwijze. De Snoezelmethode werd voornamelijk toegepast op kinderen met een ernstige leerachterstand en / of verstandelijke handicap, maar ook op diep demente ouderen. Na deze ontwikkeling maakte zij de overstap naar het speciaal onderwijs en vanaf 1 juni 2007 heeft zij zich volledig toegelegd op het SnoezelRijk.

Locatie

Het SnoezelRijk is gevestigd op een mooie locatie aan de rivier de Vecht. De rustieke boerderij in Weesp, provincie Noord Holland is goed te bereiken met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Parkeren op het erf is gratis en vanaf het treinstation Hilversum of Weesp rijden bussen. De dichtstbijzijnde halte is slechts op 3 minuten loopafstand van het SnoezelRijk gelegen.

Programma / activiteiten

Het SnoezelRijk is dankzij haar ruime opzet een multifunctionele ruimte geworden. Deze ruimte kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo kunnen cliëntengroepen al dan niet onder begeleiding genieten en ontspannen in een unieke zintuigprikkelende omgeving. Zo kan er een doelgericht begeleidingsplan ontwikkeld worden voor de eigen woon- en leefomgeving.

Daarnaast dient het SnoezelRijk als studieruimte voor onder meer universiteiten, instellingen en andere zorgverleners of familie die de toepassingen en effecten van het Snoezelen willen leren voor in de eigen woon-en leefsituatie. Er worden activiteiten met kinderen en families georganiseerd in het SnoezelRijk, alsook diverse wisselende arrangementen.

Stats & tags


Weesp, Noord-Holland, Nederland
Overdekte Speeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling